Tid: 30 minutter
Opskriften giver til: 4-8 personer
Du skal bruge
- 1,2 kg forskellige slagscitrusfrugter, fx appelsin, blodappelsin, grapefrugt, blodgrape, kumquats, klementiner og pomelo
- 100 g gulerod
- 1-2 spsk olivenolie
- salt
Karamel:
- 4 spsk sukker
- 1 spsk hørfrø
- 1 nip cayennepeber
- salt
Sådan gør du
- Kom sukker, hørfrø, cayenne og salt på en pande ved (middel)lav varme. Lad det smelte og blive gyldent, uden at du rører i det. Ryst blot panden af og til.
- Hæld den gyldne karamel på et stykke bagepapir i et tyndt lag. Lad det blive koldt og hårdt. Panden gør du ren med kogende vand.
- Skær alle de hvide hinder af citrusfrugterne, undtagen kumquats og pomelo. Skær frugterne i skiver. Skær også kumquats i tynde skiver. Tag eventuelt kerner ud. Skræl pomeloen, og pil kødet fra hinderne – et pillearbejde, der lønner sig.
- Anret citrusfrugterne på et fad. Skræl gulerødderne, og skræl dem videre i tynde strimler ind over citrusfrugterne. Dryp olie over, og drys med salt.
Ved servering: Bræk karamellen i mindre stykker, og pynt med den.
Tip!
Hvis du synes, det er for besværligt at lave karamel, så drys ristede hørfrø samt lidt salt og cayenne ud over citrusfrugterne i stedet for.