Citrussalat med hørfrøkaramel
Frisk, farverig og bare enormt god!

Citrussalat med hørfrøkaramel

En frisk og ret overraskende, blærerøvsagtig salat med karamel. Prøv den – dine gæster vil elske den!

25. oktober 2016 af Tina Scheftelowitz

Tid: 30 minutter

Opskriften giver til: 4-8 personer

Du skal bruge

  • 1,2 kg forskellige slagscitrusfrugter, fx appelsin, blodappelsin, grapefrugt, blodgrape, kumquats, klementiner og pomelo
  • 100 g gulerod
  • 1-2 spsk olivenolie
  • salt

Karamel:

  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 nip cayennepeber
  • salt

Sådan gør du

  • Kom sukker, hørfrø, cayenne og salt på en pande ved (middel)lav varme. Lad det smelte og blive gyldent, uden at du rører i det. Ryst blot panden af og til.
  • Hæld den gyldne karamel på et stykke bagepapir i et tyndt lag. Lad det blive koldt og hårdt. Panden gør du ren med kogende vand.
  • Skær alle de hvide hinder af citrusfrugterne, undtagen kumquats og pomelo. Skær frugterne i skiver. Skær også kumquats i tynde skiver. Tag eventuelt kerner ud. Skræl pomeloen, og pil kødet fra hinderne – et pillearbejde, der lønner sig.
  • Anret citrusfrugterne på et fad. Skræl gulerødderne, og skræl dem videre i tynde strimler ind over citrusfrugterne. Dryp olie over, og drys med salt.

Ved servering: Bræk karamellen i mindre stykker, og pynt med den.

Tip!

Hvis du synes, det er for besværligt at lave karamel, så drys ristede hørfrø samt lidt salt og cayenne ud over citrusfrugterne i stedet for.

Du vil (garanteret) også kunne lide