Chevre chaud salat
Uhm ... En klassiker med nye input. © Anna Skoog

Chevre chaud med smørstegte kantareller og syltede rødløg

En fransk café-klassiker, her løftet til nye højder med smørstegte kantareller!

19. september 2022 af Sophie Berlin

Tid: 30 min. 

Til: 4 personer


Du skal bruge:

  • 4 skiver groft surdejsbrød
  • 2 spsk + 2 spsk olivenolie
  • salt
  • 4 stilke bladselleri 
  • 500 g kantareller 
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk timian 
  • friskkværnet sort peber
  • 200 g grønne bønner
  • 1 friseesalat
  • 70 g feldsalat
  • 1 spsk frisk citronsaft
  • 450 g gedeost i rulle
  • 3 spsk flydende honning

Syltede rødløg:

  • 2 rødløg
  • 1⁄2 dl eddike 
  • 1 dl sukker 
  • 2 dl vand 

Sådan gør du:

1. Skær skorpen af brødet, og skær i tern på ca. 2 x 2 cm. Steg croutonerne på en pande i 2 spsk olie, til de er sprøde. Drys med salt. Tænd ovnen på 275 grader.

2. Syltede rødløg: Pil løgene, og skær dem i ganske fine skiver. Læg løgskiverne i iskoldt vand 5 minutter. Bland ingredienserne til eddikelagen. Si vandet fra løgskiverne, og læg dem i eddikelagen 10 minutter.

3. Rens bladselleristilkene, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i iskoldt vand. Si først vandet fra lige før servering.

4. Rens kantarellerne. Pil hvidløg, og hak det. Steg svampe og hvidløg i smør. Smag til med timian, 1 tsk salt og peber. 

5. Kog bønnerne i letsaltet vand 2-3 minutter. Hæld kogevandet fra, og køl af i iskoldt vand.

6. Vask salaten, og slyng den. Fordel på fire tallerkener eller på et stort fad. Stænk med 2 spsk olie og citronsaft, og vend godt. 

7. Del osten i 4. Læg de 4 skiver ost på en bageplade beklædt med bagepapir. Varm osten midt i ovnen 5-7 minutter, til den begynder at tage farve.

8. Fordel bønner, bladselleri og svampe på salaten. Så varm gedeost, et stænk honning, et drys croutoner og de syltede rødløg. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i september, 2022.

Chevre chaud salat
Et voila, aftensmaden eller frokosten er serveret!© Anna Skoog

Du vil (garanteret) også kunne lide