Til 4 personer
INGREDIENSER
Cæsar-dressing
- 1-2 ansjosfileter, fra glas
- 1 fed hvidløg, hakket
- Ca. 30 g parmesan, revet
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 æggeblomme
- 1 dl neutral olie
- Saften af ca. 1⁄2 citron
- Salt og peber
- 600 g kogte nye kartofler
- 1 bdt. radiser, i kvarte
2 miniromaine, delt i blade
1 håndfuld ærteskud (kan udelades)
Frisk kørvel
Flager af parmesan
FREMGANGSMÅDE
Knus ansjoser, hvidløg, parmesan og sennep sammen i en morter (eller minihakker).
Bland æggeblommer i, og tilsæt olien 1 tsk. ad gangen, under konstant omrøring.
Smag dressingen til med citronsaft.
Kom ca. 3 spsk. af dressingen fra morteren i en skål.
Vend kartofler, radiser og salatblade forsigtigt rundt i dressingen.
Drys med ærteskud, kørvel, flager af parmesan, og server!
Tip!
Brug friske, nye asparges i stedet for radiser.
Gør salaten til en frokostret ved at tilføje 300 g stegt/kogt kylling eller 150 g sprødstegt bacon.
Gem resten af dressingen på køl og brug den i løbet af et par dage. Den smager herligt i sandwich, grønne salater og som dyppelse til frisk grønt