Cæsarsalat
© iStock

Cæsarsalat med kartofler

Lav en tvistet version af den klassiske cæsarsalat ved at tilføje kartofler. Cæsardressingen og kartoflerne går nemlig uhyre godt i spænd!

6. januar 2018 af Redaktionen

Til 4 personer

INGREDIENSER

Cæsar-dressing

  • 1-2 ansjosfileter, fra glas
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • Ca. 30 g parmesan, revet
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl neutral olie
  • Saften af ca. 1⁄2 citron
  • Salt og peber
  • 600 g kogte nye kartofler
  • 1 bdt. radiser, i kvarte

2 miniromaine, delt i blade

1 håndfuld ærteskud (kan udelades)

Frisk kørvel

Flager af parmesan

FREMGANGSMÅDE

Knus ansjoser, hvidløg, parmesan og sennep sammen i en morter (eller minihakker).

Bland æggeblommer i, og tilsæt olien 1 tsk. ad gangen, under konstant omrøring.

Smag dressingen til med citronsaft.

Kom ca. 3 spsk. af dressingen fra morteren i en skål.

Vend kartofler, radiser og salatblade forsigtigt rundt i dressingen.

Drys med ærteskud, kørvel, flager af parmesan, og server!

Tip!

Brug friske, nye asparges i stedet for radiser.

Gør salaten til en frokostret ved at tilføje 300 g stegt/kogt kylling eller 150 g sprødstegt bacon.

Gem resten af dressingen på køl og brug den i løbet af et par dage. Den smager herligt i sandwich, grønne salater og som dyppelse til frisk grønt

Du vil (garanteret) også kunne lide