Tid: 20 minutter
Opskriften giver til: 4 personer
Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- 1 usprøjtet lime
- 50 g mandler
- 1 dl vand
- 1 spsk honning persille og purløg
- 2 modne avocadoer
- 300 g pillede rejer
- grøn salat
- 125 g renset stenbiderrogn (se tip)
- salt og peber
Tilbehør:
- Groft brød i tynde skriver
Sådan gør du
- Begynd med dressingen: Pil hvidløgsfeddet, og skræl ingefæren. Skær dem i skiver, og blend dem sammen med fintrevet limeskal, mandler, 1 spsk limesaft og vand. Smag til med honning, salt og peber. Tilsæt lidt hakket persille og fintsnittet purløg og eventuelt lidt mere vand.
- Halvér avocadoerne, og fjern stenene. Pil skrællen af, og skær avokadokødet i skiver. Skyl og slyng salatbladene, og riv dem i mindre stykker.
- Anret på fire tallerkener med avokado, rejer og stenbiderrogn. Dryp dressingen over salaten.
Tip!
Rens rognen: Køb den dobbelte mængde ikke-rensede rogn. Snit hinderne op, og læg rognen i en skål med koldt vand. Pisk rognen igennem med et piskeris, til alle hinderne har sat sig i riset. Hæld nu rognen i en sigte, skyl med koldt vand, og krydr med salt og peber.
Er frisk stenbiderrogn ikke til at skaffe, kan du bruge et glas dansk kaviar.