Avocadosalat med rejer og stenbidderrogn
Værsågod: Salat med avocado, rejer og stenbidderrogn. © iStock

Grøn salat med avocado, rejer og stenbiderrogn

Avocado og rejer er en genial kombination! Og med stenbidderrogn på toppen bliver det endnu bedre

25. oktober 2014 af Sandra Draznin

Tid: 20 minutter

Opskriften giver til: 4 personer

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 usprøjtet lime
  • 50 g mandler
  • 1 dl vand
  • 1 spsk honning persille og purløg
  • 2 modne avocadoer
  • 300 g pillede rejer
  • grøn salat
  • 125 g renset stenbiderrogn (se tip)
  • salt og peber

Tilbehør: 

  • Groft brød i tynde skriver

Sådan gør du

  • Begynd med dressingen: Pil hvidløgsfeddet, og skræl ingefæren. Skær dem i skiver, og blend dem sammen med fintrevet limeskal, mandler, 1 spsk limesaft og vand. Smag til med honning, salt og peber. Tilsæt lidt hakket persille og fintsnittet purløg og eventuelt lidt mere vand.
  • Halvér avocadoerne, og fjern stenene. Pil skrællen af, og skær avokadokødet i skiver. Skyl og slyng salatbladene, og riv dem i mindre stykker.
  • Anret på fire tallerkener med avokado, rejer og stenbiderrogn. Dryp dressingen over salaten.

Tip! 

Rens rognen: Køb den dobbelte mængde ikke-rensede rogn. Snit hinderne op, og læg rognen i en skål med koldt vand. Pisk rognen igennem med et piskeris, til alle hinderne har sat sig i riset. Hæld nu rognen i en sigte, skyl med koldt vand, og krydr med salt og peber.

Er frisk stenbiderrogn ikke til at skaffe, kan du bruge et glas dansk kaviar.

Seneste

Måske er du interesseret i...