Nu kan du blive problemet med udmodne og hårde avocadoer kvit, når vi giver dig giver dig et smart trick til, hvordan de lynhurtigt forvandles fra stenhårde avocadoer til den bløde, lækre salgs, som fungerer perfekt til en lækker, cremet guacemole.
Sådan gør du
Alt du behøver er en bageplade, noget sølvpapir, en ovn og et køleskab for at gøre din avocado moden på bare 10 minutter.
Første trin er at pakke hele avocadoen (med skræl) ind i stanniol. Dernæst lægger du den indpakkede avocado på en bageplade i ovnen. Varm den op til 95 grader i omkring 10 minutter, eller indtil avocadoen føles blød.
Når avocadoen er spisemoden, tager du den ud af ovnen, fjerner sølvpapiret og lægger den i køleskabet, så den kan køle ned.
Et voilà, et styks spiseklar avocado.
Videnskabelig forklaring
Og der er en videnskabelig forklaring på, hvorfor det hjælper at putte din avocado i ovnen; Avocadoer producerer fra naturens hånd ethylene-gas, som hjælper dem til at modnes.
Normalt frigives gassen langsomt og støt, hvilket er grunden til, at det kan tage mange dage at vente på, at en avocado modnes. Ved at varme avocadoer i ovnen, vil mere gas blive frigivet og sætte skub i modningsprocessen.
Kilde: Purewow.com
Har du brug for et par dage til at modne dine avocadoer, så brug Martha Stewarts smarte metode, hvor du blot skal komme avocadoerne i en papirpose sammen med æbler og vente 1-2 dage.