Tid: 30 min. + 45 min. hævetid + 20 min. hævetid + 8 min. bagetid
Til 4 brød
Dej
- 25 g gær
- 1 dl yoghurt naturel
- 1/2 spsk honning
- 1 tsk salt
- 480 g hvedemel
- 1 spsk rapsolie
Fyld
- 125 g frisk mozzarella
- 1 jalapeño-chili
- 2 fed hvidløg
- 100 g cheddarost
- 1 dl hakket frisk persille
- 1/2 tsk salt
- Lidt friskkværnet peber
Pynt
- 2 spsk sorte sesamfrø
- 2 spsk smeltet eller klaret smør
Trin for trin
Trin 1
Varm vandet til 37 grader. Smuldr gæren i vandet, og rør det godt ud. Tilsæt yoghurt, honning, salt og næsten alt melet. Ælt dejen ca. 10 minutter.

Trin 2
Læg dejen i en skål, smør den med olie på toppen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 45 minutter. Forbered fyldet: Skær mozzarellaen i terninger a ca. 1 cm på hver led. Udkern og hak chilien fint, skræl og riv hvidløget, riv cheddarosten, og hak persillen. Bland i en skål, og krydr med salt og peber.
Trin 3
Del dejen i fire lige store stykker, og rul dem hver især ud til en ca. 30 cm lang oval.

Trin 4
Fordel 1/8 af fyldet på den ene halvdel af ovalen, og fold den anden halvdel over. Rul den nu foldede oval ud i endnu en oval, og gentag processen med fyld, foldning og udrulning, så der bliver to indkapslede lag fyld.

Trin 5
Læg alle fire naanbrød på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket ca. 20 minutter.

Trin 6
Tænd ovnen på 250 grader, og lad en tom bageplade blive i ovnen imens. Strø sesamfrø på brødene, tag den varme bageplade ud af ovnen, og flyt brødene over på den ved hjælp af bagepapiret. Bag midt i ovnen ca. 8 minutter, og pensl bagefter med smeltet eller klaret smør.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 72.