Jordbærlimonade med ingefær
Superfrisk og læskende limonade med jordbær og ingefær. Serveres med masser af isterninger!

Tid: 20 min. + 30 min. trækketid
Til: 1,2 liter
Du skal bruge:
- 500 g friske jordbær
- 2 spsk reven frisk ingefær
- 5 dl + 5 dl vand
- 2 dl sukker
- 2 dl friskpresset citronsaft
- isterninger
- citronskiver
- jordbær
Sådan gør du:
- Nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Bland dem med reven ingefær i en skål. Kog 5 dl vand op sammen med sukkeret, og lad blandingen simre, til sukkeret er opløst. Hæld sukkervandet over jordbærrene, og lad det trække 30 minutter. Mos forsigtigt jordbærrene mod skålens sider med en gaffel.
- Si saften gennem en finmasket si, og lad den dryppe af. Tilsæt citronsaft og 5 dl vand. Lad saften køle af.
- Fortynd limonaden med koldt vand efter smag. Og servér med masser af isterninger, citronskiver og jordbær!
Jordbærsalat med feta, pistacienødder og crema di balsamico
Søde jordbær, salt feta og syrlig crema di balsamico udgør til sammen en himmelsk kombination. Den her jordbær salat er perfekt til en lun sommeraften i haven. Brug salaten, som du bruger enhver anden salat.

Tid: 15 min.
Til: 4 personer
Det skal du bruge til jordbær salat:
- 500 g friske jordbær
- 450 g fetaost
- 300 g vindruer uden kerner
- 70 g pistacienødder uden skal
- 250 g salat, for eksempel spinat, rødbedeskud og feldsalat
- 1-2 spsk crema di balsamico
- friskkværnet sort peber
Pynt:
- spiselige blomster
Sådan gør du:
- Nip jordbærrene, og halvér dem. Bræk fetaosten i store stykker. Halvér vindruerne.
- Rist pistacienødderne på en tør, hed pande, og lad dem køle af.
- Anret salat, jordbær, fetaost, vindruer og pistacienødder på et stort fad eller på tallerkner. Stænk salaten med crema di balsamico, og kværn lidt sort peber over. Pynt med spiselige blomster.
Jordbærsalsa med avocado, jalapeño, lime og mynte
Sådan har du måske ikke fået din salsa før, men den her opskrift med jordbær er så skøn! Salsa smækfyldt med smage, der går godt i spænd med for eksempel grillet gris eller kylling.

Tid: 15 min. + 30 min. iblødsætningstid
Til: 6 dl
Du skal bruge:
- 250 g friske jordbær
- 1/4 rødløg
- 1 jalapeñochili
- 2 avocado
- 1-2 spsk friskpresset limesaft
- 1/2 dl hakket mynte
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
- Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Læg løgskiverne i koldt vand ca. 30 minutter, så de bevarer deres sprødhed, og hæld så vandet fra.
- Nip jordbærrene, og skær dem i kvarte. Udkern jalapeñochilierne, og hak dem fint. Del avocadoen, og skær kødet i tern.
- Bland forsigtigt alle ingredienser. Vend dem næsomt rundt mellem hinandnen (særligt avocadoen er sårbar), så alle farver, faconer og smage bliver mikset, men så salsaen ikke ser ikke smattet ud. Smag til med salt og peber, og stil salsaen på bordet, når du griller det lyse kød eller går asiatisk til værks.
Panna cotta-tærte med jordbær
Endnu en skøn opskrift med jordbær! Du kan bage tærten nogle dage i forvejen. Hvis du altså kan holde fingrene fra den, til den skal spises.

Tid: 20 min. + 3 timers hvile
Til: 8-10 stykker
Du skal bruge:
- 75 g smør
- 12 digestivekiks
Fyld:
- 3 blade husblas
- 3 dl fløde
- 1 dl sukker
- 250 g friske jordbær
- 200 g flødeost naturel
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt:
- 250 g friske jordbær
- spiselige blomster
Sådan gør du:
- Smelt smørret. Blend digestivekiks og smør sammen. Tryk kikseblandingen ud i bunden på en springform på ca. 24 cm i diameter, og stil bunden på køl, mens du forbereder fyldet.
- Fyld: Læg husblassen i koldt vand. Lad fløde og sukker simre i en gryde, til sukkeret er opløst. Kram vandet fra husblassen, læg det i sukkerfløden, og pisk, til husblassen er opløst. Køl af.
- Nip jordbærrene, og blend dem til pure med en stavblender. Pisk jordbærpure, flødeost og vaniljesukker i sukkerfløden. Hæld fyldet på bunden i springformen, og stil tærten på køl mindst 3 timer, til fyldet er stivnet.
- Pynt tærten med jordbær og spiselige blomster.
Kold jordbær- og rabarbersuppe med jordbærperler, havesyre og vaniljeis
Den her opskrift med jordbær er perfekt, til når dine sommergæster skal forkæles med en restaurantværdig oplevelse. Anret fyld og pynt i en suppetallerken, og hæld suppen over, når du serverer for hver enkelt gæst.

Tid: 45 min. + 5 timers frysetid
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 300 g friske jordbær
- 200 g rabarber
- 1/2 vaniljestang
- 6 dl vand
- 1 1/2 dl sukker
- 1-2 tsk friskpresset citronsaft
Jordbærperler:
- 5 dl rapsolie
- 4 tsk gelatinepulver
- 4 spsk vand
- 1 dl koncentreret jordbærsaft
Tilbehør:
- vaniljeis
Sådan gør du:
1. Jordbærperler: Hæld olien i et højt glas, og stil det på frys 5 timer.
2. Rør vand og gelatinepulver sammen i en skål. Lad det trække 2-3 minutter. Varm jordbærsaften, og hæld den i blandingen. Rør i blandingen, til gelatinen er opløst. Tag glasset med olien ud af fryseren, og placér det i en skål fyldt med isterninger og lidt vand.
3. Fyld en pipette eller en sprøjte med jordbærsaftblandingen, og dryp små dråber ned i olien. De vil forme sig til små perler og synke til bunds. Fisk perlerne op med jævne mellemrum, læg dem i en si, og skyl dem under den kolde hane. Læg dem til side. Du skal arbejde rimelig hurtigt, så jordbærsaftblandingen ikke når at stivne, før du har lavet alle perlerne.
4. Rens jordbærrene til suppen, og halvér dem. Fyld en gryde med jordbær og rabarber. Del vaniljestangen, og skrab kornene ned i gryden. Læg også stangen i. Tilsæt vand og sukker, og lad det koge op. Lad det simre ca. 10 minutter, til rabarberne er bløde. Mos dem forsigtigt, og si dem gennem et saftklæde eller en finmasket si. Smag til med citronsaft. Lad suppen køle af, og stil den på frys, til den er kold, men ikke frossen.
5. Anret de iskolde jordbærperler i dybe tallerkner, top med havesyre, tusindfryd og en kugle vaniljeis. Bær ind til bordet, og hæld suppen på foran hver enkelt gæst.
Opskrifterne er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 27. maj 2021.