Tilberedningstid: 1 time
Til 8 personer:
4 spsk smeltet smør 5 1⁄2 dl havregryn
1 dl grovhakkede hasselnødder
1 dl brun farin
1 tsk stødt kanel
1⁄2 tsk stødt kardemomme 1⁄2 tsk salt
1⁄2 tsk bagepulver
2 æg
5 1⁄2 dl havremælk
2 æbler
1⁄2 dl rosiner
Topping:
3 spsk ahornsirup eller honning
1 spsk rapsolie
1 dl hasselnødder
2 dl græskarkerner 1 dl havrekerner
Tilbehør:
Mælk eller yoghurt æble i tynde skiver.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Smør en ildfast form, 20 x 30 cm, med lidt af det smeltede smør. Bland alle tørre ingredienser. Pisk æg og mel sammen. Fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Kom æbletern, rosiner og de tørre ingredienser i formen. Hæld æggeblandin- gen over, og sørg for, at det hele er jævnt fordelt.
Bland ingredienserne til toppingen, og fordel ovenpå.
Bag midt i ovnen, til ‘havre-æggestanden’ har sat sig og har en gylden farve. Køl af, og spis!
TIP! Du får en stor portion her, men du kan opbevare den på køl og varme lidt op ad gangen. Så har du til en hel uge.
De lækre brunch-opskrifter er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 62.