Nøddekager med jordbærskum
© Bobedre.dk

Nøddekager med jordbærskum

En på én gang overdådig og enkel sommerdessert. Bag kagerne i forvejen, og pynt lige før servering

11. juni 2016 af Lone Kjær

De lækreste nøddekager med jordbærskum

20 min. + bagetid

Til 6 personer

Ingredienser

Brug 6 stålringe på cirka 8 cm i diameter eller en stor springform på cirka 20 cm i diameter.

Nøddekager

  • 175 g sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 æggehvider
  • 175 g nødder (f.eks. hasselnødder og mandler)
  • lidt smør til formen

Jordbærskum

  • 300 g jordbær
  • 50 g flormelis
  • 21⁄2 dl piskefløde
  • 300 g bær til pynt, fx jordbær, hindbær og ribs 
  • Revet mørk chokolade til pynt

Sådan gør du

Stil ovnen på 160 grader. Kør nødderne i en blender, indtil de er grofthakkede. Det er vigtigt, at de ikke blendes helt til mel.

Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive og danner toppe. Vend nødder og hakket chokolade i massen.

Pensl de 6 stålringe, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i formene, og bag ca. 25 min.

Rens jordbærrene, drys med flormelis, og blend dem. Pisk fløden til en tyk skum, og vend med de blendede jordbær. Hæld i en sprøjtepose.

Løsn forsigtigt kagerne fra formene. Sprøjt jordbærskummet på kagerne, og dekorér med bær og chokoladespåner.

Velbekomme!

Opskriften her er bragt i Magasinet Liv nummer 64

Måske er du interesseret i...

Seneste