Marineret sesamlaks med chilimayo
© Lina Eriksson / AOM

Marineret sesamlaks med chili-hot yoghurt-mayonnaise

Byd på en asiatisk menu med sesamlaks og hjemmelavet mayo, der er let at lave til mange gæster. Få opskriften lige her

1. april 2017 af Gunilla Von Heland

Marineret sesam laks

30 min. + 2 timer marineringstid + 25 min. i ovnen

10 personer


INGREDIENSER

  • 2 kg laksefilet uden skind og ben

Marinade

  • 2 dl soya
  • 1 1⁄2 dl ahornsirup
  • 1 dl hvidvinseddike 2 spsk sesamolie

Topping

  • 1⁄2 dl ristede sesamfrø


FREMGANGSMÅDE

Mariande: Bland soya, sirup, eddike og sesamolie i en gryde. Kog det op, og lad simre 5 minutter. Stil til afkøling.

Læg laksen i en frysepose, hæld mari­naden ved, og lad laksen marinere på køl 2 timer. Vend med jævne mellemrum, så marinaden fordeles.

Tænd ovnen på 150 grader. Læg laksen på et stort ildfast fad med bagepapir. Hæld resten af marinaden over, strø med ristede sesamfrø, og bag laksen midt i ovnen ca. 25 minutter. 

Marineret sesamlaks med chilimayo
© Lina Eriksson / AOM

Chili-hot yoghurt-mayonnaise

5 min.
Til 10 personer


INGREDIENSER

  • 1 1⁄2 dl god mayonnaise 
  • 1 1⁄2 græsk yoghurt
  • 1 1⁄2 spsk sambal oelek 
  • 1 tsk hvidvinseddike


FREMGANGSMÅDE

Rør alle ingredienser sammen, og servér iskold. 


Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nummer 67. 

Du vil (garanteret) også kunne lide