Marineret sesam laks
30 min. + 2 timer marineringstid + 25 min. i ovnen
10 personer
INGREDIENSER
- 2 kg laksefilet uden skind og ben
Marinade
- 2 dl soya
- 1 1⁄2 dl ahornsirup
- 1 dl hvidvinseddike 2 spsk sesamolie
Topping
- 1⁄2 dl ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅDE
Mariande: Bland soya, sirup, eddike og sesamolie i en gryde. Kog det op, og lad simre 5 minutter. Stil til afkøling.
Læg laksen i en frysepose, hæld marinaden ved, og lad laksen marinere på køl 2 timer. Vend med jævne mellemrum, så marinaden fordeles.
Tænd ovnen på 150 grader. Læg laksen på et stort ildfast fad med bagepapir. Hæld resten af marinaden over, strø med ristede sesamfrø, og bag laksen midt i ovnen ca. 25 minutter.

© Lina Eriksson / AOM
Chili-hot yoghurt-mayonnaise
5 min.
Til 10 personer
INGREDIENSER
- 1 1⁄2 dl god mayonnaise
- 1 1⁄2 græsk yoghurt
- 1 1⁄2 spsk sambal oelek
- 1 tsk hvidvinseddike
FREMGANGSMÅDE
Rør alle ingredienser sammen, og servér iskold.
Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nummer 67.