Små marengskys mandelkager
Sprøde, luftige og pokkers velsmagende! © Kristine Ilstad

Mandelkager med Amaretto

På italiensk hedder de sprøde, luftige mandelkager amaretti efter mandellikøren Amaretto. De er små som pebernødder, men minder i konsistensen mere om marengskys.

22. december 2020 af Cecilie Espensen

Opskriften giver til: 150 kager

Du skal bruge

  • 70 g æggehvider (ca. 2 stk.) 
  • 150 g sukker
  • 200 g mandelmel
  • 1 spsk Amaretto-mandellikør 
  • 10-15 dråber mandelessens

Pynt:

  • perlesukker

Sådan gør du

  1. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk til konsistensen er sej og tyk. Vend mandelmelet i, og smag til med mandellikør og mandelessens.
  2. Fyld marengsen på en sprøjtepose med en glat, rund tyl. Beklæd to bageplader med bagepapir, og sprøjt de mange små toppe. Lav dem mundrette små. De kan sagtens stå tæt. Glat dem med en fugtet finger, og drys dem med perlesukker.
  3. Bag kagerne midt i ovnen ved 150 grader ca. 30 minutter. Afkøl dem helt, og opbevar dem i dåser, så forbliver de sprøde. 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. november 2020.

Seneste

Måske er du interesseret i...