Chokoladetrøfler med romsvesker
Overrask dine gæster med hjemmelavede chokoladetrøfler.© Per Ranung

Lav dine egne chokoladetrøfler med romsvesker

Køb fine dåser og æsker og sprøde muffinsforme, så du kan pakke trøflerne ned som eksklusiv konfekt.

13. december 2020 af AOM

Tid: 20 min. + 2 timers marineringstid + 1 times køletid + 30 min. frysetid

Opskriften giver til: 35 trøfler

Du skal bruge

  • 8 svesker
  • 2 spsk mørk rom
  • 250 g mørk chokolade
  • 1 dl fløde
  • 50 g stuetempereret smør
Pynt:
  • 200 g hvid chokolade 
  • 1 dl flormelis

Sådan gør du

  1. Hak sveskerne fint, og bland dem med rom. Lad blandingen stå 2 timer.
  2. Hak den mørke chokolade. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt smør, og rør, til det er smeltet. Vend romsveskerne i trøffelblandingen.
  3. Stil trøffelblandingen køligt, til den er stivnet. Det tager ca. 1 time.
  4. Rul 35 små kugler af trøffelblandingen, og stil dem på frys ca. 30 minutter.
  5. Pynt: Hak den hvide chokolade fint, og smelt den i mikroovnen eller over vandbad. Rul trøflerne først i smeltet chokolade, derefter i flormelis. Opbevar trøflerne på køl. 

Velbekomme! 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. november 2020.

Seneste

Måske er du interesseret i...