Sennep med appelsin og pistacienødder
Lav den bedste sennep til julen.© Per Ranung

Lav din egen sennep med honning, appelsin og pistacienødder

Er du typen, der gemmer flotte, tomme glas, får du her opskriften på, hvad du skal fylde i dem igen. Husk at skolde glassene!

8. december 2020 af AOM

Tid: 20 min. + 20 min. iblødsætning + 1 døgns køletid

Opskriften giver til: 2 dl

Du skal bruge

  • 1 1⁄2 dl sennepspulver, for eksempel Colmans 

  • 2 spsk hvedemel

  • 1 dl kogende vand

  • 1 appelsin

  • 1/2 dl pistacienødder 
  • 3⁄4 dl honning
  • 1⁄2 dl sukker
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk hvidvinseddike 
  • lidt salt 

Sådan gør du

  1. Bland sennepspulver og mel. Hæld kogende vand over blandingen. Lad den stå og trække ca. 20 minutter.
  2. Skyl appelsinen godt i lunkent vand. Riv skallen, og hak pistacienødderne fint.
  3. Rør sennepsblandingen, honning, sukker, olie, eddike og salt sammen, og pisk det hele til en glat sennep med en elpisker. Vend appelsin­ skal og pistacienødder i.
  4. Lad senneppen trække på køl et døgn, før du serverer den. 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. november 2020.

Seneste

Måske er du interesseret i...