Lækre krakelerede chokolade-småkager
Til ca. 60 småkager
20 minutter + 1 time køletid + 10 minutter bagetid
INGREDIENSER
- 225 g mørk chokolade
- 125 g blødt smør
- 3 dl brun farin
- 3 æg
- 3 dl hvedemel (180 g)
- 2 dl kakao
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 4 spsk mælk
PYNT
- 1 1/2 dl sukker
- 2 dl flormelis
FREMGANGSMÅDE
Bryd chokoladen i mindre stykker, og smelt den forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad.
Pisk smør og brun farin luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend forsigtigt massen ned i den smeltede chokolade.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt, og tilsæt de tørre ingredienser i dejen sammen med mælken.
Rør det hele sammen til en jævn dej, og del den i to. Tryk hver halvdel ud på et stykke plastfilm. Dæk alt med film, og lad dejen hvile på køl ca. 1 time.
Tænd ovnen på 175 grader.
Tag dejen ud af køleskabet, og skær den i 60 stykker. Rul stykkerne til små kugler, som trilles i sukker og derefter i flormelis.
Fordel dem jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag småkagerne midt i ovnen ca. 10 min. De skal ikke gennembages, da de sætter sig, når de køler af.
TIP!
Småkagerne kan holde sig omkring 1 uge i en kagedåse med låg ved stuetemperatur.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 73.