Pizza med røget skinke, rucola og grøntsager
© AOM

Lækker pizza med røget skinke, grillede grøntsager og rucola

Hjemmelavet pizza er nem aftensmad – især hvis du snyder bare en lille smule (lidt ligesom tv-kokkene). Få en nem og hurtig opskrift lige her

20. marts 2017 af Redaktionen

Pizza med røget skinke, grillede grøntsager og rucola

Til 4 personer, 30 min

Ingredienser 

  • 400 g spidskål eller hvidkål
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 1/2 spsk olivenolie
  • 1 glas grillede grøntsager (300 g) 
  • 300 g mozzarella
  • 150 g små stilktomater
  • 1 rødløg
  • 120 g røget skinke i skiver
  • 1 rulle færdiglavet pizzadej
  • 1 lille glas pastasauce
  • 1 håndfuld rucola
  • 1 tsk salt og lidt kværnet peber

Fremgangsmåde

Snit kålen fint, gerne på et mandolinjern. Gnid 1⁄2 tsk salt ind i kålen, og lad den stå 5 min. Tilsæt 1 spsk eddike, 1⁄2 spsk olie og en smule peber.

Tænd ovnen på 250 grader. Lad en tom bageplade blive i ovnen imens.

Si olien fra de grillede grøntsager, og skær dem i store stykker. Skær tomat og mozzarella i skiver. Skræl rødløg, og skær det i skiver. Skær skinken i strimler.

Rul pizzadejen ud på et stykke bagepapir, og fordel pastasaucen på dejen. Læg de grillede grøntsager, skinke, tomat, løg og mozzarella på dejen.

Løft pizzaen over på den varme bageplade, og bag den midt i ovnen ca. 12 minutter, til bunden er sprød, og osten gylden.

Dryp 1 spsk olie over pizzaen, drys med lidt salt og friskkværnet peber, top med rucola, og servér kålsalaten til. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 73. 

Du vil (garanteret) også kunne lide