Krydrede lammespyd med æble-mynte-raita

Farverigt, krydret, smagfuldt, saftigt og perfekt til en varm forårs- eller sommeraften. Sådan er det indiske køkken!

9. maj 2016 af Ulla Karlström

Mmmm ... Indisk!

Tilberedningstid: 30 min.
Til 6-8 personer

Virkelig enkle og virkeligt gode – med smag af garam masala, koriander og hvidløg og med mildt modspil fra den friske yoghurtdressing.

Ingredienser:

800 g hakket lammekød
2 æg
2 fed hvidløg
1 1⁄2 tsk salt

2 tsk garam masala
1 tsk stødt koriander
2 spsk rapsolie

Æble-mynte-raita

1 æble
1 spsk revet frsk ingefær
3 dl yoghurt naturel
salt
hakket frisk mynte

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader. Bland kødet med æg, hvidløg, salt, garam masala og koriander.

Form farsen til 12 ovale frikadeller. Brun dem af hele vejen rundt i olie på en varm pande cirka 3 minutter. Læg frikadellerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem færdige i ovnen cirka 8 minutter.

Æble-mynte-raita: Fjern kernehuset, og riv æblet groft. Bland æble, ingefær og yoghurt, og smag til med salt og mynte.

Sæt de færdige frikadeller på spyd, og servér med mango chutney og æble-mynte-raita.

Tip!

Ikke så vild med lam? Du kan nemt erstatte med oksekød. Eller prøv med kikærter, hvis du vil gå den vegetariske vej.

Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 57.

Seneste

Måske er du interesseret i...