Hveder
Spis dem varme eller kolde. De smager fantastisk uanset! © Meyers

Vi giver dig opskriften på Meyers hveder

Varme hveder spises traditionen tro aftenen før Store Bededag. Men disse saftige boller kan bestemt også tåle at blive spist på andre tider af året

13. november 2019 af Meyers

Opskriften giver til 15 stk. hveder.

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 1 ¾ dl koldt vand
  • 1 ¾ dl koldt sødmælk
  • 2 æg
  • 700 g hvedemel
  • 55 g sukker
  • 10 g stødt kardemomme
  • 10 g salt
  • 55 g blødt smør

Sådan gør du

Bland ingredienserne, ælt dejen i ca. 10 minutter på medium hastighed til dejen bliver glat og blank. Dæk dejen til, og lad den hvile i 30 minutter.

Del dejen i 15 lige store stykker. Form bollerne ved at lægge et stykke dej på din ene håndflade og rulle det rundt med fingrene på den anden hånd. 

Læg bollerne med 5 cm imellem på en bradepande med bagepapir, og lad dem hæve. Det tager ca. 2-3 timer. 

Når bollerne er hævet til ca. dobbelt størrelse, vil de nå sammen, så de får form som hveder.

Bag hvederne ca. 15-20 minutter ved 180 grader varmluft. Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af.

Opskriftskilde: Meyers

Seneste

Måske er du interesseret i...