Tid: 20 min. + 25 min. ovntid
Antal: 30 stykker
Anvend finmalet rørsukker. Så opløser sukkeret sig lettere, når det piskes med æggene.
Du skal bruge:
- 250 g tyttebær
- 1/2 dl + 1 1/2 dl rørsukker
- 100 g smør
- 3 æg
- 4 dl hvedemel (240 g)
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
Topping:
- 100 g smør
- 2 dl havregryn
- 1 dl hvedemel
- 1 dl rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt:
- pelargoniablomsterblade
Sådan gør du:
- Stil ovnen på 200 grader. Bland tyttebær med 1/2 dl sukker, og lad stå ca. 10 minutter.
- Smelt smørret. Pisk æg og 1 1/2 dl sukker luftigt. Vend mel og bagepulver i sammen med smeltet smør og mælk, og rør til en jævn dej.
- Hæld dejen i en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir i. Strø tyttebærrene over dejen. Bag midt i ovnen ca. 15 minutter.
- Topping: Bland alle ingredienser i en kasserolle, og opvarm ved svag varme, til smørret smelter.
- Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op til 225 grader. Drys toppingen over kagen, og bag yderligere ca. 10 minutter, til toppingen har fået en fin farve. Lad kagen køle af, inden du skærer den i serveringsklare tern. Og pynt den med pelargoniablomsterblade.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021.