Tyttebærkage
Den her kage kan da kun bringe smilet frem! © Helén Pe // styling: Elisabeth Johansson

Tyttebærtern

De lækre hapsere er geniale at servere for dine sommergæster!

12. juli 2021 af Cecilia Lundin

Tid: 20 min. + 25 min. ovntid

Antal: 30 stykker

Anvend finmalet rørsukker. Så opløser sukkeret sig lettere, når det piskes med æggene.

Du skal bruge: 

  • 250 g tyttebær
  • 1/2 dl + 1 1/2 dl rørsukker
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 4 dl hvedemel (240 g)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk

Topping:

  • 100 g smør
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Pynt:

  • pelargoniablomsterblade

Sådan gør du:

  1. Stil ovnen på 200 grader. Bland tyttebær med 1/2 dl sukker, og lad stå ca. 10 minutter.
  2. Smelt smørret. Pisk æg og 1 1/2 dl sukker luftigt. Vend mel og bagepulver i sammen med smeltet smør og mælk, og rør til en jævn dej.
  3. Hæld dejen i en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir i. Strø tyttebærrene over dejen. Bag midt i ovnen ca. 15 minutter.
  4. Topping: Bland alle ingredienser i en kasserolle, og opvarm ved svag varme, til smørret smelter.
  5. Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op til 225 grader. Drys toppingen over kagen, og bag yderligere ca. 10 minutter, til toppingen har fået en fin farve. Lad kagen køle af, inden du skærer den i serveringsklare tern. Og pynt den med pelargoniablomsterblade.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide