Banan-chokoladekage
© Per Ranung / AOM

Super lækker og svampet banan-chokoladekage

Bananer giver en dejlig sødme til dit bagværk – prøv denne smagfulde kage, som byder på den lækre kombination af banan og chokolade

18. februar 2017 af Redaktionen

Tid: 10 min. + 50 min. bagetid. 

Modne bananer giver kagen en superb svampethed, så den også holder sig fint i to-tre dage. Økologiske bananer giver det bedste resultat.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 3 modne bananer
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 3 æg
  • 2 1/2 dl sukker
  • 100 g chokolade, mørk eller lys 
  • 180 g hvedemel
  • 1 dl mørkt kakaopulver
  • Lidt salt
  • 2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde 

Tænd ovnen på 200 grader, og smelt smørret. Skræl og mos to bananer, og rør bananmosen sammen med creme fraichen. Pisk æg og sukker til en luftig blanding. Hak chokoladen. Bland mel, kakaopulver, salt og bagepulver i en skål.

Rør det smeltede smør og bananmosen med creme fraiche sammen med æggeblandingen. Sigt melblandingen ned i, rør det hele godt sammen, og vend den hakkede chokolade i.

Beklæd en aflang 1 1/2-liters form med bagepapir, og hæld dejen heri. Skræl den sidste banan, og flæk den på langs. 

Læg bananhalvdelene øverst på kagen, og bag den nederst i ovnen ca. 50 minutter. Tjek med en strikkepind, at kagen er færdig. Der må ikke sidde dejrester på pinden.

Lad kagen køle af i formen 10-15 minutter, før du løfter den op på en bagerist ved hjælp af bagepapiret.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 72 

Du vil (garanteret) også kunne lide