Æblechips opskrift
Æblechips med kanel til hyggen! © Getty Images

Sunde og rasende gode æblechips med kanel

Vi giver dig opskriften på sprøde æblechips, der er nemme at lave og smager af flere!

30. januar 2021 af Jane Hansen

Sundt, knasende sprødt og lækkert på én gang. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men det er faktisk tilfældet med disse sprøde æblechips, som hele familien vil elske. Prøv selv! 

Du skal bruge

  • 2 æbler
  • 1 spsk. kanel
  • ¼ tsk. salt

Sådan laver du æblechips med kanel

  1. Tænd ovnen på 110 grader.
  2. Vask og tør æblerne.
  3. Rør kanel og salt sammen i en skål.
  4. Skær æblerne i tynde skiver, og fjern kernerne.
  5. Kom æbleskiverne i en skål og drys kanelblandingen over. Vend æbleskiverne, og gnid dem mod hinanden, så alle skiverne bliver krydret med kanel.
  6. Læg æbleskiverne på en bageplade med bagepapir, kom dem i den varme ovn i 45 minutter. Vend dem derefter, og bag i yderligere 45 minutter – eller indtil de er sprøde. Bagetiden er vejledende, da tykkelsen på skiverne og æblesorten spiller ind.

Spis dine æblechips som snack eller i salaten

Æblechips er en god erstatning til kartoffelchips, som er mere fedtede. Spis dem til hyggen eller bland dem i salaten til frokost eller aftensmad, hvor de også er superlækre! Hvis du har mod på at lave endnu flere sundere versioner af kartoffelchipsen, så prøv også de her grønkålschips, som er fulde af vitaminer og mineraler. 

Vil du se opskriften på video? Så se med herunder og bliv guidet til, hvordan du laver sprøde æblechips. 

Du vil (garanteret) også kunne lide