Strawberry shortcake er en amerikansk dessertklassiker, men shortcakes minder mest af alt om scones. Bager du for mange, så frys dem ned, mens de er friske, men ikke længere varme. Så smager de som nybagte, når de er tøet op.
Tid: 45 min. + 40 min. ovntid
Til: 8 personer
Du skal bruge:
- 7 1⁄2 dl hvedemel (450 g)
- 2 1⁄2 tsk bagepulver
- 225 g smør
- 2 1⁄2 dl mælk
- 1 dl sukker
Pynt:
- 2 tsk sukker
Pensling:
- 25 g smør
Bagte jordbær:
- 750 g friske jordbær
- 4 spsk sukker
Tilbehør:
- 2-3 dl piskefløde
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel og bagepulver. Skær det kolde smør i små tern på ca. 1 x 1 cm. Læg smørret i melet, og gnid mel og smør sammen. Bland mælk og sukker. Tilsæt blandingen til dejen, og saml den hurtigt, så du ælter dejen mindst muligt.
- Strø mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Pres eller rul den ud til en rektangel, der er ca. 1 cm tyk. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten fra hver side, så du får tre lag. Gentag rul og fold-seancen yderligere to gange. Slut af med at trykke eller rulle dejen ud til en rektangel, der er ca. 2 cm tyk. Skær dejen i 8 firkanter.
- Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dem gerne tæt, så bliver de høje fremfor flade. Drys sukker over kagerne, og bag dem midt i ovnen 20- 25 minutter. Dæk dem til med alufolie undervejs, hvis de er ved at blive mørke.
- Pensling: Smelt smørret. Tag kagerne ud af ovnen, og pensl dem med smør. Køl dem af, og bryd dem fra hinanden.
- Bagte jordbær: Nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Bland jordbær med sukker, og fordel dem jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag jordbærrene midt i ovnen ca. 20 minutter, til der begynder at løbe saft ud af dem. Køl dem af.
- Pisk fløden. Top hver shortcake med flødeskum og bagte jordbær.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 2. juni 2022.

Shortcake eller scone, kær kage har mange navne. Og vi når nok alligevel slet ikke at tale med kagen, før den er spist.© Lisa Björner