Rabarbertærte
Rabarbertærte er et sikkert hit på sommerbordet! © Lisa Björner

Sprød rabarbertærte med ingefær og mandelcreme

Med færdigkøbt mørdej er rabarbertærten færdig i et snuptag!

21. juni 2020 af Anna Wendt

Tid: 30 min. + 15 min. bagetid

Opskriften giver til: 8-10 personer

Det skal du bruge til rabarbertærte

  • 250 g afkølet mørdej (1 rulle)
  • 5-6 tynde stilke rabarber
  • 50 g smør
  • 2 spsk rørsukker
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 50 g mandelsplitter

Mandelcreme:

  • 250 g marcipan
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1/2 dl hvedemel
  • evt. 1 spsk rom

Ingefærsukkerlage:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk frisk ingefær i skiver

Pynt:

  • flormelis
  • spiselige blomster eller blade

Tilbehør:

  • flødeskum

Sådan laver du rabarbertærten

  1. Tænd ovnen på 225 grader. Rul mørdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Buk den yderste centimeter ind til kant, og tryk kanten fast med en gaffel.
  2. Mandelcreme: Riv marcipanen, og smelt smørret. Rør marcipan og smør sammen med æg, mel og evt. rom. Fortsæt, til mandelcremen er glat. Fordel cremen jævnt på mørdejen.
  3. Ingefærsukkerlage: Kog ingredienserne til ingefærsukkerlagen op.
  4. Rens rabarberne, og skær dem i 5 centimeter lange stykker. Læg dem i den varme ingefærsukkerlage i 5 minutter. Tag rabarberne op, og fordel dem på tærten. Gem evt. ingefærsukkerlagen til drinks. Kan opbevares på køl et par uger. Riv smørret over tærten, og strø med sukker, kardemomme og mandelsplitter.
  5. Bag tærten midt i ovnen ca. 15 minutter, til den er gylden. Tag den ud, og lad den køle af. Sigt flormelis over, pynt med en løs håndfuld spiselige blomster eller blade, og servér med flødeskum til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. april 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide