Tid: 30 min. + 15 min. bagetid
Opskriften giver til: 8-10 personer
Det skal du bruge til rabarbertærte
- 250 g afkølet mørdej (1 rulle)
- 5-6 tynde stilke rabarber
- 50 g smør
- 2 spsk rørsukker
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 50 g mandelsplitter
Mandelcreme:
- 250 g marcipan
- 50 g smør
- 1 æg
- 1/2 dl hvedemel
- evt. 1 spsk rom
Ingefærsukkerlage:
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk frisk ingefær i skiver
Pynt:
- flormelis
- spiselige blomster eller blade
Tilbehør:
- flødeskum
Sådan laver du rabarbertærten
- Tænd ovnen på 225 grader. Rul mørdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Buk den yderste centimeter ind til kant, og tryk kanten fast med en gaffel.
- Mandelcreme: Riv marcipanen, og smelt smørret. Rør marcipan og smør sammen med æg, mel og evt. rom. Fortsæt, til mandelcremen er glat. Fordel cremen jævnt på mørdejen.
- Ingefærsukkerlage: Kog ingredienserne til ingefærsukkerlagen op.
- Rens rabarberne, og skær dem i 5 centimeter lange stykker. Læg dem i den varme ingefærsukkerlage i 5 minutter. Tag rabarberne op, og fordel dem på tærten. Gem evt. ingefærsukkerlagen til drinks. Kan opbevares på køl et par uger. Riv smørret over tærten, og strø med sukker, kardemomme og mandelsplitter.
- Bag tærten midt i ovnen ca. 15 minutter, til den er gylden. Tag den ud, og lad den køle af. Sigt flormelis over, pynt med en løs håndfuld spiselige blomster eller blade, og servér med flødeskum til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. april 2020.