Knasbær med nødder
25 min. + bagetid
18-20 stk.
Der går en del råvarer til denne opskrift, men du præmieres også med godt 20 knasende, gode snitter proppet til randen med sunde sager.
INGREDIENSER
- 2 dl mandler (100 g)
- 2 dl cashewnødder (100 g)
- 5 dl 5-kornsflager eller havregryn (200 g)
- 3 dl frø, fx solsikkefrø, hørfrø, græskarkerner (160 g)
- 1 dl farin (75 g)
- 1 dl honning (75 g)
- 2 dl tørret frugt, fx abrikos, soltørrede tranebær (120 g)
- ¾ dl peanutbutter (75 g)
- 1 stort æg
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 175 grader.
Hak mandler og nødder groft, og bland dem med 5-kornsflager og frø. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 10-15 minutter.
Smelt farin og honning i en gryde, og hæld det over i en stor skål. Rør peanutbutter i, og tilsæt æg. Tilsæt tørret frugt (abrikoser skal skæres i små stykker) og den ristede nøddeblanding. Pres blandingen ud i en rektangulær form (22 x 28 cm) foret med bagepapir, og sæt den ind i ovnen i 15-20 minutter. Stil formen til afkøling på en rist.
Løft den stivnede blanding ud af formen ved hjælp af bage-papiret, placér den på et skærebræt, og skær den i passende stykker.
Tip! Pak dine knasbarer enkeltvis med pergament-papir omkring, og opbevar dem i en kagedåse.