Smuldrekage med jordbær og kokoslåg
Den ser måske ikke fancy ud, men den smager himmelsk! © Per Ranung /AOM

Smuldrekage med jordbær og kokoslåg

En anelse salt i smuldrelåget bryder smagen så fint – og brunet smør tilfører så dejlig en nøddesmag

8. august 2020 af Cecilia Lundin

Tid: 15 min. + 30 min. ovntid

Opskriften giver til: 6-8 personer

Du skal bruge

  • 500 g jordbær
  • 1/2 dl sukker
  • 1 spsk kartoffelmel

Smuldrelåg:

  • 150 g smør
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 dl kokosmasse
  • 2 dl hvedemel
  • 2 knsp salt

Tilbehør:

  • vaniljeis

Sådan gør du

  1. Stil ovnen på 200 grader. Skyl og rens jordbærrene, og del dem i to. Bland jordbærrene med sukker og kartoffelmel, og fordel i en tærte- eller kageform.
  2. Smuldrelåg: Brun smørret i en gryde. Tag gryden af blusset, og tilsæt sukker, kokosmasse, mel og salt. Rør det hurtigt sammen til en smuldredej, som du fordeler over jordbærrene.
  3. Bag kagen midt i ovnen ca. 30 minutter, til smuldrelåget er gyldent. Lad kagen afkøle lidt.
  4. Og servér så lun med vaniljeis til.

Tip! 

Vil du fryse dine jordbær, kan de fryses løst og derefter pakkes i fryseposer eller frysebokse. De kan også skives og fryses i sukkerlage.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide