Tid: 15 min. + 30 min. ovntid
Opskriften giver til: 6-8 personer
Du skal bruge
- 500 g jordbær
- 1/2 dl sukker
- 1 spsk kartoffelmel
Smuldrelåg:
- 150 g smør
- 1 1/2 dl sukker
- 2 dl kokosmasse
- 2 dl hvedemel
- 2 knsp salt
Tilbehør:
- vaniljeis
Sådan gør du
- Stil ovnen på 200 grader. Skyl og rens jordbærrene, og del dem i to. Bland jordbærrene med sukker og kartoffelmel, og fordel i en tærte- eller kageform.
- Smuldrelåg: Brun smørret i en gryde. Tag gryden af blusset, og tilsæt sukker, kokosmasse, mel og salt. Rør det hurtigt sammen til en smuldredej, som du fordeler over jordbærrene.
- Bag kagen midt i ovnen ca. 30 minutter, til smuldrelåget er gyldent. Lad kagen afkøle lidt.
- Og servér så lun med vaniljeis til.
Tip!
Vil du fryse dine jordbær, kan de fryses løst og derefter pakkes i fryseposer eller frysebokse. De kan også skives og fryses i sukkerlage.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.