Tid: 30 min. + 2 timers køletid
Til: 12 personer
Du skal bruge:
- 2 1/2 dl vand
- 300 g grovhakket mørk chokolade
- 125 g blødt smør
- 2 1/2 dl farin
- 3 æg
- 2 1/2 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3/4 dl kakao
- 1 1/4 dl mandelmel
- 1 3/4 dl piskefløde
- 1 1/4 dl hindbærsyltetøj
Tilbehør:
- 2 1/2 dl flødeskum
- friske hindbær
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 150 grader. Smør en springform med en diameter på 23 cm. Beklæd den med bagepapir.
- Varm vandet og 100 g af chokoladen op i en lille gryde, og lad det stå, til chokoladen akkurat er smeltet.
- Pisk smør og farin hvidt og luftigt i en stor skål. Tilsæt æg, et ad gangen, og rør godt sammen hver gang. Sigt mel, bagepulver og kakao i dejen under omrøring. Tilsæt mandelmel og den smeltede chokolade. Bland godt, og hæld dejen i formen. Bag kagen 50-55 minutter. Afkøl kagen i formen ca. 5 minutter, og køl den helt af på en rist.
- Glasur: Smelt fløden og resten af chokoladen sammen i en gryde på lav varme og under omrøring. Køl glasuren ned til stuetemperatur.
- Del kagen i to kagebunde. Fordel syltetøjet på den nederste, og læg den øverste ovenpå. Fordel glasuren på hele kagen, og stil kagen køligt i 30 minutter før servering. Som sker med flødeskum og friske hindbær. Uhm ...
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 28. april 2021.