Sachertorte opskrift
Sachertorte er en velkendt chokoladekage.

Sachertorte med hindbær og fløde

Sachertorte er en klassiker skabt i Wien i år 1832. Den originale opskrift er patenteret og tilberedes med abrikosmarmelade.

20. juni 2021 af Cecilie Espensen

Tid: 30 min. + 2 timers køletid

Til: 12 personer

Du skal bruge: 

  • 2 1/2 dl vand
  • 300 g grovhakket mørk chokolade
  • 125 g blødt smør
  • 2 1/2 dl farin
  • 3 æg
  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3/4 dl kakao
  • 1 1/4 dl mandelmel
  • 1 3/4 dl piskefløde
  • 1 1/4 dl hindbærsyltetøj

Tilbehør:

  • 2 1/2 dl flødeskum
  • friske hindbær

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 150 grader. Smør en springform med en diameter på 23 cm. Beklæd den med bagepapir.
  2. Varm vandet og 100 g af chokoladen op i en lille gryde, og lad det stå, til chokoladen akkurat er smeltet.
  3. Pisk smør og farin hvidt og luftigt i en stor skål. Tilsæt æg, et ad gangen, og rør godt sammen hver gang. Sigt mel, bagepulver og kakao i dejen under omrøring. Tilsæt mandelmel og den smeltede chokolade. Bland godt, og hæld dejen i formen. Bag kagen 50-55 minutter. Afkøl kagen i formen ca. 5 minutter, og køl den helt af på en rist.
  4. Glasur: Smelt fløden og resten af chokoladen sammen i en gryde på lav varme og under omrøring. Køl glasuren ned til stuetemperatur.
  5. Del kagen i to kagebunde. Fordel syltetøjet på den nederste, og læg den øverste ovenpå. Fordel glasuren på hele kagen, og stil kagen køligt i 30 minutter før servering. Som sker med flødeskum og friske hindbær. Uhm ...

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 28. april 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide