Hjemmelavede boller ligger i en bakke på et træbord
© iStock

Så er der weekendboller!

Nybagte og velduftende boller er ikke til at stå for. Bag disse langtidshævende boller i weekenden. Et sundt alternativ, fordi de indeholder masser af fibre. Uhmmm...

16. februar 2018 af Lone Kjær

Lækre boller til weekenden

Tilberedningstid: 25 min. + hæve- og bagetid.
14-16 boller.

Det kan ikke være nemmere: Rør dejen sammen, og sæt den i køleskabet. Form dejen til boller, sæt dem i ovnen og voilà - friskbagt, velsmagende og sunde boller. Sæt dit eget tvist på bollerne med valg af drys.

INGREDIENSER

  • 6 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 150 g groft rugmel
  • 150 g skårne eller knækkede rugkerner eller hvedekerner
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk honning eller sirup
  • 400-450 g hvedemel
  • evt. 50 g rugflager eller speltflager eller 2 spsk birkes (evt. hvide og blå birkes)

FREMGANGSMÅDE

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt rugmel, rugkerner, salt og honning eller sirup.

Tilsæt hvedemel (hold lidt tilbage), og rør dejen godt igennem i en skål eller på maskine. Dejen skal være blød og let klistret - tilsæt mel, så det passer.

Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet natten over - mindst 8 timer.

Varm ovnen op til 250 grader varmluft. Form dejen til boller med en stor ske, og læg dem på bageplader med bagepapir. Stænk med vand, og drys evt. med flager eller birkes.

Sæt bollerne i ovnen, skru ned til 225 grader, og bag dem ca. 15 min.


Tip!
Bollerne er fryseegnede. Pak dem i fryseposer (uden luft), og kom dem i fryseren, mens de endnu er lune. Så beholder de saftigheden også efter optøning.

Du vil (garanteret) også kunne lide