Tid: 1 time + køle og frysetid
Til: 12 personer
Du skal bruge:
- 25 g blødt smør
- 1 tsk vaniljeekstrakt eller 1 stang vanilje
- 330 g sukker
- 2 æg
- 225 g hvedemel
- 2 spsk maizena
- 2 spsk kakao
- 1 spsk citronsaft rørt ud i 2 1⁄2 dl skummetmælk (skal stå i 5 minutter)
- 1 spsk rosa eller rød konditorfarve
- 1 tsk hvid eddike
- 1 tsk natron
- 50 g kokosmel
Fyld og glasur:
- 250 g flødeost naturel
- 160 g flormelis
- 1 tsk vaniljeekstrakt eller 1 stang vanilje
- 250 g mascarponeost
- 3 dl piskefløde
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 160 grader. Smør to springforme med en diameter på ca. 22 cm. Beklæd begge med bagepapir.
- Rør smør, vanilje, sukker og æg luftigt. Sigt mel og kakao i, og tilsæt citronmælk blandet med konditorfarve. Bland eddike og natron i en kop, lad det bruse af, og bland det i dejen. Fordel dejen i begge springforme.
- Bag bundene ca. 25 minutter. Køl først af i formene ca. 10 minutter, fjern formene, og køl bundene helt af på en rist. Pak bundene ind i film, og stil dem på frys 40 minutter.
- Fyld og glasur: Rør flødeost, mascarpone, sukker og vanilje til en jævn masse. Pisk fløden stiv, og vend den i.
- Del bundene i to. Læg første bund på et serveringsfad med skærefladen opad, og fordel ca. 1/6 af fyldet på det. Gentag tre gange, og fordel resten af fyldet som glasur på hele kagen. Drys med kokosmel, og værsgo at drømme!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 28. april 2021.