Rabarberkage
Sådan kan du også bruge dine rabarber. © Per Ranung og Lisa Björner

Rabarbertærte med kardemomme

Der er rabarbersæson fra april til juni og igen fra august til oktober. Denne kage skal du fejre hver høst med! En af vores rabarberfavoritter.

21. juni 2022 af Af Ulla Karlström og Ulla Wendt

Dejlig og lidt sej tærte med en nøddeagtig smag af brunet smør.

Tid: 20 min. + 30 min. ovntid

Til: 6-8 stykker

Det skal du bruge:

100 g smør

1 tsk kardemommekapsler

2 æg

3 dl sukker

2 knsp vaniljepulver

3 dl hvedemel (180 g)

1 tsk bagepulver

2 knsp salt

3-4 stilke rabarber, gerne tynde

revet kokos til formen

Tilbehør:

letpisket flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 200 grader. Smelt smørret, og lad det blive brunt og gyldent. Stød kardemommekapslerne i en morter.

2. Pisk æg, sukker og vaniljepulver hvidt og luftigt. Bland mel, bagepulver, salt og halvdelen af kardemommen. Rør smørret ned i æggeblandingen, og vend det derefter i melblandingen.

3. Smør en form på ca. 24 centimeter i diameter og med en kant, som kan løsnes, og foer den med revet kokos. Hæld dejen i formen. Skær rabarberne i stave, halvér dem på langs, hvis de er tykke, og læg dem i et fint mønster. Det, du selv synes. Strø resten af kardemommen over tærten.

4. Bag tærten midt i ovnen 30-35 minutter. Tærten skal være lidt klæbrig og sej. Lad den køle af, og servér den så, når tiden er, med enten koldt, letpisket flødeskum eller en klat vaniljeis eller to. Uhm ...

Rabarberkage
Den ligner nærmest et solhjul, ik? © Per Ranung og Lisa Björner

Du vil (garanteret) også kunne lide