Tid: 20 min. + 15 min. ovntid
Til: 12 muffins
Det skal du bruge:
- 200 g rabarber
- 1 citron
- 2 1/2 dl + 1 1/2 spsk sukker
- 2 æg
- lidt vaniljesukker
- 100 g smør
- 2 dl mælk
- 4 dl hvedemel (240 g)
- 2 tsk bagepulver
- salt
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1/2 spsk kartoffelmel
Havrecrumble:
- 50 g smør
- 1/2 dl sukker
- 1 1/2 dl havregryn
- lidt vaniljesukker
Kardemommeskum:
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 tsk stødt kardemomme
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader. Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Skyl citronen grundigt. Riv skallen.
- Pisk æg, 2 1/2 dl sukker samt vaniljesukker hvidt og luftigt. Smelt smørret. Bland mælken og citronskallen i. Rør smørblandingen ned i æggeblandingen. Bland mel, bagepulver og salt, og rør det ned i dejen.
- Bland rabarber med 1 1/2 spsk sukker, kardemomme og kartoffelmel. Vend rabarberne ned i dejen. Fordel tomme muffinsforme på en bageplade. Fyld dem med dej.
- Havrecrumble: Smelt smørret. Bland sukker, havregryn og vaniljesukker i. Fordel havrecrumblen på dejen i muffinsformene. Bag kagerne midt i ovnen ca. 15 minutter. Tag dem ud af ovnen, og køl dem af.
- Pisk fløden, og rør kardemomme i skummet. Og servér så kardemommeskummet til de nybagte muffins!
Tip!
Skal du have dine muffins med på tur? Pisk flødeskummet i god tid, og stil det på køl, indtil du pakker picnickurven. Så holder det sig køligt længst tid.