Rabarbermuffins med kardemommeskum
© Lisa Björner

Rabarbermuffins med kardemommeskum

Rabarber og kardemomme er bare et godt par! Her får kardemomme lov til at sætte smag på både kagerne og flødeskummet til.

20. juli 2022 af Anna Wendt

Tid: 20 min. + 15 min. ovntid

Til: 12 muffins


Det skal du bruge: 

  • 200 g rabarber
  • 1 citron
  • 2 1/2 dl + 1 1/2 spsk sukker
  • 2 æg
  • lidt vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 4 dl hvedemel (240 g)
  • 2 tsk bagepulver
  • salt
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 spsk kartoffelmel


Havrecrumble:

  • 50 g smør
  • 1/2 dl sukker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • lidt vaniljesukker


Kardemommeskum:

  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 tsk stødt kardemomme


Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Skyl citronen grundigt. Riv skallen.
  2. Pisk æg, 2 1/2 dl sukker samt vaniljesukker hvidt og luftigt. Smelt smørret. Bland mælken og citronskallen i. Rør smørblandingen ned i æggeblandingen. Bland mel, bagepulver og salt, og rør det ned i dejen.
  3. Bland rabarber med 1 1/2 spsk sukker, kardemomme og kartoffelmel. Vend rabarberne ned i dejen. Fordel tomme muffinsforme på en bageplade. Fyld dem med dej.
  4. Havrecrumble: Smelt smørret. Bland sukker, havregryn og vaniljesukker i. Fordel havrecrumblen på dejen i muffinsformene. Bag kagerne midt i ovnen ca. 15 minutter. Tag dem ud af ovnen, og køl dem af.
  5. Pisk fløden, og rør kardemomme i skummet. Og servér så kardemommeskummet til de nybagte muffins!

Tip!

Skal du have dine muffins med på tur? Pisk flødeskummet i god tid, og stil det på køl, indtil du pakker picnickurven. Så holder det sig køligt længst tid.

Du vil (garanteret) også kunne lide