Ricotta, cheesecake og jul
Den skønneste italienske julekage!© Helén Pe

Prøv en italiensk julekage: Bagt ricotta-cheesecake med kokossne og lun citrus-ingefærkompot

Nogle gange skal julen bringe noget andet, end den plejer. Måske skal du i år prøve at servere den italienske julekage her, fyldt med ricotta og drysset med sne af kokos?

29. juni 2022 af Petra Lindstrand

Kan du få fingre i spiseligt rispapir, så smuldr to ark til sne. Det giver lidt ekstra struktur til cheesecaken.

Tid: 40 min. + 70 min. ovntid + 20 min. kogetid
Til: 10 stykker

Det skal du bruge: 

150 g digestivekiks 

50 g smør

Fyld:

1 citron

1 vaniljestang

500 g ricottaost

200 g flødeost naturel 

2 dl sukker

4 æg

1 spsk Maizena

Kokossne:

50 g kokoschips

Citrus-ingefærkompot:

3 appelsiner

1 citron

1 dl sukker

1⁄2 glas syltet ingefær (a 225g) 

1 vaniljestang (rest fra kagen) 

2 kanelstænger

lidt salt

Tilbehør:

2 dl fløde

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret. Blend smør og kiks fint. Beklæd en springform på ca. 20 cen­timeter i diameter med bagepair, og tryk kiksebunden ned i. Bag midt i ovnen cirka 10 minutter. Køl af.

2. Fyld: Skyl og skrub citronen, og riv skallen fint. Halvér vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og gem selve stangen til kompotten.

3. Pisk ricotta, flødeost og sukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Bland citron­ skal og vaniljekorn ned i. Sigt Maizena i, og pisk let. Fordel fyldet jævnt ud over kiksebunden.

4. Bag kagen midt i ovnen ca. 1 time, til siderne er faste, men midten klæbrig. Lad kagen køle af i formen på en rist.

5. Citrus-ingefærkompot: Fjern skallen fra citrusfrugterne med en skarp kniv. Skær frugtkødet i tern, fjern eventuelle kerner og skind. Hæld saften fra skærebrættet, i en gryde sammen med saften fra den syltede ingefær. Hak ingefærstykkerne fint, og hæld dem i gryden sammen med vaniljestangen, kanelstænger og salt. Lad det hele småkoge 20 minutter. Lad lagen køle af, og hæld den der­ efter over citrusfrugterne.

6. Kokossne: Blend kokoschips og eventuelle rispapir til en fin sne­ lignende struktur.

7. Pisk fløden luftig, og fordel den over kagen. Drys med kokossne, og servér med citruskompot.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2021. 

Ricotta, cheesecake og jul
En ny måde at lave julelandskab på?© Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide