Nektarin- og ingefærkage
Så fin og frisk. © Lisa Björner

Nektarin- og ingefærkage

Nektariner kan fint – og ganske lækkert – byttes ud med blommer og tynde skiver æbler.

13. november 2020 af Monica Eisenman og Lisa Eisenman Frisk

Tid: 20 min. + 45 min. ovntid

Opskriften giver til: 8-10 stykker

Du skal bruge

  • 175 g blødt smør
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 3 dl hvedemel (180 g)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl vand
  • 2-3 nektariner
  • 3 spsk mandelsplinter

Tilbehør:

  • flødeskum, vaniljecreme eller vaniljeis

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 175 grader. Pisk smørret og sukkeret luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Bland de tørre ingredienser, og bland dem dernæst i den våde blanding. Tilsæt vandet.
  2. Halvér nektarinerne. Udkern dem, og skær dem i skiver.
  3. Fordel halvdelen af dejen i en rund, smurt springform til ca. 1 1/2 liter. Læg halvdelen af nektarinerne ovenpå. Fordel dernæst resten af dejen, og læg resten af nektarinerne ovenpå igen. Strø til sidst med mandelsplinter.
  4. Bag kagen i den nederste del af ovnen ca. 45 minutter. Kagen er færdigbagt, når den slipper kanten, og en strikkepind eller lignende slipper dejen. Afkøl på en rist, og servér den lun med kold flødeskum, vaniljecreme eller vaniljeis!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. september 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide