Tid: 20 min. + 45 min. ovntid
Opskriften giver til: 8-10 stykker
Du skal bruge
- 175 g blødt smør
- 2 dl sukker
- 2 æg
- 3 dl hvedemel (180 g)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 dl vand
- 2-3 nektariner
- 3 spsk mandelsplinter
Tilbehør:
- flødeskum, vaniljecreme eller vaniljeis
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 175 grader. Pisk smørret og sukkeret luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Bland de tørre ingredienser, og bland dem dernæst i den våde blanding. Tilsæt vandet.
- Halvér nektarinerne. Udkern dem, og skær dem i skiver.
- Fordel halvdelen af dejen i en rund, smurt springform til ca. 1 1/2 liter. Læg halvdelen af nektarinerne ovenpå. Fordel dernæst resten af dejen, og læg resten af nektarinerne ovenpå igen. Strø til sidst med mandelsplinter.
- Bag kagen i den nederste del af ovnen ca. 45 minutter. Kagen er færdigbagt, når den slipper kanten, og en strikkepind eller lignende slipper dejen. Afkøl på en rist, og servér den lun med kold flødeskum, vaniljecreme eller vaniljeis!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. september 2020.