Minimazariner
De ligner jo syrlige Toffifees. Og ryger ligeså hurtigt...© Alt om mad-redaktionen

Minimazariner med citronglasur

Her har du brug for mazarinforme eller andre forme i metal med en diameter på cirka 5 cm

4. september 2020 af Alt om mad-redaktionen

Tid: 10 min. + 1 time køletid + 13 min. ovntid

Opskriften giver til: 10 minimazariner

Du skal bruge

  • 50 g smør
  • 1 1/4 dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 stor æggeblomme
  • evt. 1/2 spsk vand

Mazarinfyld:

  • 1 citron
  • 100 g mandelmasse
  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 1/2 knsp vaniljepulver
  • 1 stort æg

Citronglasur:

  • 1 1/2 dl flormelis
  • ca. 1 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

  1. Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med mel og sukker. Tilsæt æggeblommen og vandet, og ælt hurtigt sammen til en dej. Pak dejen ind i plastfolie, og læg dejen på køl 1 time.
  2. Mazarinfyld: Skyl citronen i lunkent vand. Riv skallen fint. Riv mandelmassen groft.
  3. Pisk citronskal, mandelmasse, smør, mel og vaniljepulver. Tilsæt ægget, og pisk, til mazarinfyldet er glat. Fyld på en sprøjtepose.
  4. Sæt ovnen på 200 grader. Smør formene. Rul dejen ud, stik en dej-cirkel ud til hver form, og læg en dej-cirkel ned i hver form, så den bliver beklædt med dej indvendigt, som var den en tærte. Skær overskydende dej af kanten med en skarp kniv. Fyld formene 3/4 med mazarinfyld, og stil dem på bagepapir og bageplade.
  5. Bag midt i ovnen ca. 13 minutter, til mazarinerne har fået en fin farve. Tag dem ud, vend dem ud af formene, og lad dem køle af.
  6. Citronglasur: Rør flormelis og citronsaft sammen. Smag til – er der nok citron i? Og fordel så ud over mazarinerne, og stil på køl.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. maj 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide