Tid: 10 min. + 1 time køletid + 13 min. ovntid
Opskriften giver til: 10 minimazariner
Du skal bruge
- 50 g smør
- 1 1/4 dl hvedemel
- 2 spsk sukker
- 1 stor æggeblomme
- evt. 1/2 spsk vand
Mazarinfyld:
- 1 citron
- 100 g mandelmasse
- 50 g blødt smør
- 1 spsk hvedemel
- 1/2 knsp vaniljepulver
- 1 stort æg
Citronglasur:
- 1 1/2 dl flormelis
- ca. 1 spsk friskpresset citronsaft
Sådan gør du
- Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med mel og sukker. Tilsæt æggeblommen og vandet, og ælt hurtigt sammen til en dej. Pak dejen ind i plastfolie, og læg dejen på køl 1 time.
- Mazarinfyld: Skyl citronen i lunkent vand. Riv skallen fint. Riv mandelmassen groft.
- Pisk citronskal, mandelmasse, smør, mel og vaniljepulver. Tilsæt ægget, og pisk, til mazarinfyldet er glat. Fyld på en sprøjtepose.
- Sæt ovnen på 200 grader. Smør formene. Rul dejen ud, stik en dej-cirkel ud til hver form, og læg en dej-cirkel ned i hver form, så den bliver beklædt med dej indvendigt, som var den en tærte. Skær overskydende dej af kanten med en skarp kniv. Fyld formene 3/4 med mazarinfyld, og stil dem på bagepapir og bageplade.
- Bag midt i ovnen ca. 13 minutter, til mazarinerne har fået en fin farve. Tag dem ud, vend dem ud af formene, og lad dem køle af.
- Citronglasur: Rør flormelis og citronsaft sammen. Smag til – er der nok citron i? Og fordel så ud over mazarinerne, og stil på køl.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. maj 2020.