Tid: 40 min. + 40 min. ovntid
Opskriften giver til: 10-12 personer
Du skal bruge
- 150 g blødt smør
- 3 dl sukker
- 8 æggeblommer
- 3 dl hvedemel (180 g)
- 1 spsk bagepulver
- 1 1/2 dl mælk
Marengs:
- 8 æggehvider
- 4 dl sukker
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1 knsp salt
Topping:
- 2 l jordbær
- 5 dl piskefløde
- 1/2 lime
- 1/4 liter hindbær
- flormelis
- frisk mynte
- evt. spiselige blomster, fx stedmoderblomster
Sådan gør du
1. Stil ovnen på 150 grader. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggeblommer, en ad gangen. Rør alt melet i blandet med bagepulveret. Tilsæt mælk, og bland det hurtigt sammen til en jævn dej. Fordel dejen i to springforme, ca. 24 cm i diameter, beklædt med bagepapir.
2. Marengs: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker, lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er blank og fast. Tilsæt citronsaft og salt, og pisk i yderligere 2 minutter.
3. Smør et 1 cm tykt lag marengs på dejen. Overskydende marengs kan du lave små marengstoppe af. Bag de to kagebunde i den nedre del af ovnen 40-45 minutter, til de har fået en fin farve og er gennembagte – tjek med en kagenål, at den kommer ud tør og uden dej. Stil de to kagebunde til afkøling.
4. Topping: Rens jordbærrene, og skær halvdelen i skiver. Del resten i to. Pisk fløden til et luftigt skum. Skyl limen godt i lunkent vand. Riv skallen.
5. Læg den ene kagebund på et lagkagefad. Læg så halvdelen af flødeskummet og de skivede jordbær på. Læg den anden kagebund på, og top med resten af flødeskummet, de halve jordbær og hindbær. Drys limeskal over, sigt flormelis over, og dekorér med mynte og blomster.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.