Marengslagkage med jordbær
Advarsel: Ét stykke af den her sommerkage er sjældent nok... © Per Ranung/ AOM

Marengslagkage med jordbær, hindbær og lime

Sukkerbund og marengs i en og samme bund er dobbelt så godt! Top med rigelige mængder flødeskum og søde bær, og du har en enkel og smagfuld lagkage, som alle vil have et stykke af.

17. juli 2020 af Cecilia Lundin

Tid: 40 min. + 40 min. ovntid

Opskriften giver til: 10-12 personer

Du skal bruge

  • 150 g blødt smør
  • 3 dl sukker
  • 8 æggeblommer
  • 3 dl hvedemel (180 g)
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 1/2 dl mælk

Marengs:

  • 8 æggehvider
  • 4 dl sukker
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 knsp salt

Topping:

  • 2 l jordbær
  • 5 dl piskefløde
  • 1/2 lime
  • 1/4 liter hindbær
  • flormelis
  • frisk mynte
  • evt. spiselige blomster, fx stedmoderblomster

Sådan gør du

1. Stil ovnen på 150 grader. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggeblommer, en ad gangen. Rør alt melet i blandet med bagepulveret. Tilsæt mælk, og bland det hurtigt sammen til en jævn dej. Fordel dejen i to springforme, ca. 24 cm i diameter, beklædt med bagepapir.

2. Marengs: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker, lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er blank og fast. Tilsæt citronsaft og salt, og pisk i yderligere 2 minutter.

3. Smør et 1 cm tykt lag marengs på dejen. Overskydende marengs kan du lave små marengstoppe af. Bag de to kagebunde i den nedre del af ovnen 40-45 minutter, til de har fået en fin farve og er gennembagte – tjek med en kagenål, at den kommer ud tør og uden dej. Stil de to kagebunde til afkøling.

4. Topping: Rens jordbærrene, og skær halvdelen i skiver. Del resten i to. Pisk fløden til et luftigt skum. Skyl limen godt i lunkent vand. Riv skallen.

5. Læg den ene kagebund på et lagkagefad. Læg så halvdelen af flødeskummet og de skivede jordbær på. Læg den anden kagebund på, og top med resten af flødeskummet, de halve jordbær og hindbær. Drys limeskal over, sigt flormelis over, og dekorér med mynte og blomster.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020. 

Du vil (garanteret) også kunne lide