Mælkechokoladekage
Chokolade og hindbær er altid en lækker kombination! © Helén Pe // Styling: Elisabeth Johansson

Mælkechokoladekage med hindbær

En skøn sommerversion af den klassiske chokoladekage. Her toppet med friske bær og blomster!

30. juni 2021 af Cecilia Lundin

Tid: 15 min. + 15 min. ovntid

Antal: 20 stykker

Du skal bruge: 

  • 200 g smør
  • 100 g + 100 g mælkechokolade
  • 4 æg
  • 2 1/2 dl farin
  • 5 dl hvedemel (300 g)
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g hindbær

Pynt:

  • hindbær
  • spiselige, usprøjtede blomster og blade, fx blade fra hindbærbusken og nogle pelargoniaer, roser og hjulkrone

Sådan gør du:

  1. Stil ovnen på 200 grader. Smelt smørret og 100 gram chokolade ved svag varme i en kasserolle. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kakao og bagepulver. Sigt blandningen ned i dejen, og rør chokoladesmørret ned i.
  2. Beklæd en bageform på ca. 20 x 30 cm med bagepapir, og hæld dejen i den. Strø hindbærrene over. Bag midt i ovnen ca. 15 minutter.
  3. Smelt 100 gram chokolade i mikroovn eller over vandbad. Drizl chokoladen over kagen, og lad chokoladen størkne, før du skærer kagen i stykker. Pynt med hindbær, blomster og blade lige før servering. Obs: Skal kagen fryses, skal du vente med at pynte med chokolade og hindbær til lige før servering.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide