Tid: 15 min. + 15 min. ovntid
Antal: 20 stykker
Du skal bruge:
- 200 g smør
- 100 g + 100 g mælkechokolade
- 4 æg
- 2 1/2 dl farin
- 5 dl hvedemel (300 g)
- 1/2 dl kakao
- 2 tsk bagepulver
- 150 g hindbær
Pynt:
- hindbær
- spiselige, usprøjtede blomster og blade, fx blade fra hindbærbusken og nogle pelargoniaer, roser og hjulkrone
Sådan gør du:
- Stil ovnen på 200 grader. Smelt smørret og 100 gram chokolade ved svag varme i en kasserolle. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kakao og bagepulver. Sigt blandningen ned i dejen, og rør chokoladesmørret ned i.
- Beklæd en bageform på ca. 20 x 30 cm med bagepapir, og hæld dejen i den. Strø hindbærrene over. Bag midt i ovnen ca. 15 minutter.
- Smelt 100 gram chokolade i mikroovn eller over vandbad. Drizl chokoladen over kagen, og lad chokoladen størkne, før du skærer kagen i stykker. Pynt med hindbær, blomster og blade lige før servering. Obs: Skal kagen fryses, skal du vente med at pynte med chokolade og hindbær til lige før servering.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021.