Tid: 50 min. + 40 min. bagetid
Til: 8-10 personer
Du skal bruge:
- 200 g hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 75 g smør i tern
- 75 g sukker
- 50 g kokosmel
- 1/2 tsk revet limeskal
- 1 æg
- 1 dl mælk
Limesirup:
- 1/2 dl presset limesaft (saften af 2-3 lime)
- 80 g sukker
- 1 dl vand
Mascarponecreme:
- 100 g mascarpone
- 2 dl piskefløde
- 50 g flormelis
- saften af 1/2-1 lime
Jordbærcoulis:
- 200 g jordbær
- 100 g flormelis
- citronsaft
Pynt og tilbehør:
- flormelis
- friske jordbær, delt i halve eller kvarte
- friske hindbær
- kokosflager
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør en springform med en diameter på 16 cm.
2. Sigt mel, salt og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den minder om grove brødkrummer. Rør sukker, kokosmel og limeskal i. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål. Lav en fordybning i melblandingen, hæld væsken i, og rør godt sammen. Er dejen meget fast, så tilsæt lidt mere mælk.
3. Hæld dejen i formen, og bag ca. 40 minutter, eller til der ikke hænger noget ved, når du stikker en strikkepind eller anden pind i.
4. Limesirup: Skræl den ene lime. Fjern det hvide på indersiden af skallen med en lille, skarp kniv, og hak skallen groft. Pres limesaften ud. Hæld limesaft og -skal, sukker og vand i en lille gryde, og giv det et opkog, mens du rører rundt. Lad det simre 5 minutter. Si skallen fra, og smid den ud.
5. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i formen i 5 minutter, og derefter på en rist. Sæt risten over et spækbræt eller et stort fad. Stik 12-15 huller i kagen med en pind, og hæld forsigtigt limesiruppen ud over hele overfladen. Lad kagen køle af.
6. Mascarponecreme: Pisk mascarpone, fløde og flormelis godt sammen. Bruger du en elpisker, så pisk ikke for længe, for så kan cremen skille. Smag til med limesaft.
7. Jordbærcoulis: Blend bær og flormelis til en puré. Pres pureen gennem en si med bagsiden af en ske. Smag til med citronsaft.
8. Sigt flormelis over kagen. Anret de friske bær ovenpå, og sigt med flormelis, top med mascarponecreme, drys med kokosflager, og hæld jordbærcoulisen over.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 28. april 2021.