Browniemiks
To sider af samme kage.© Eva Hildén Smith

Lav dit eget browniemiks – og brownies selvfølgelig

Har du et glas browniemiks eller to i køkkenskabet, kan du altid vippe en kage færdig på bogstaveligt talt 2 minutter. Få fif og opskrift her.

23. februar 2023 af Lena Söderström

Brownies 

En god idé til en værtindegave: Giv et glas browniemiks plus denne opskrift og en nybagt browniekage. En 2 i 1-gave! Browniekagen kan holde sig i 2-3 dage, men kan fryses ned i op til 3 måneder.

Tid: 15 min. + 30 min. bagetid 

Til: 15 stykker

Du skal bruge: 

  • 1 glas browniemiks (se opskrift her) 
  • 150 g smør
  • 3 store æg
  • 4 spsk stærk kaffe

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æggene i et ad gangen. Hæld kaffen i. Vip browniemikset i, og rør det hele godt sammen med håndkraft til en glat dej.

2. Hæld dejen i en bradepande med bagepapir. Bag nederst i ovnen 25-30 minutter. Lad browniekagen køle af, og skær ud. 

Browniemiks

Browniemikset kan holde sig i op til et halvt år i køkkenskabet eller -skuffen. Og du laver dit eget browniemiks sådan her. 

Tid: 10 min. 

Til: 1 kage

Du skal bruge: 

  • 160 g mørk chokolade 
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 1⁄2 dl hvedemel (150 g) 
  • 1 tsk bagepulver
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 1⁄2 dl lyst rørsukker
  • 1 1⁄2 dl sukker
  • 3⁄4 dl kakao
  • 2 dl skoldede hasselnødder 
  • 50 g tørrede tranebær

Sådan gør du:

1. Hak chokoladen. Bland mel med bagepulver og salt.

2. Bland melblandingen med resten af ingrediensene, og hæld browniemikset på et rengjort glas med låg. 

Opskrifterne er tidligere bragt i Magasinet Liv i februar 2023. 

Du vil (garanteret) også kunne lide