Luksus lagkage med hindbær og chokoladeganache

Tid: 45 min. plus bage- og hviletid
Til: 12 personer
Hvis du følger fremgangsmåden her, kan du være helt sikker på, at du får en fløjsblød og virkelig lækker chokoladeganache. Vi snyder lidt med pynten og køber både marcipanroser og grønne marcipanblade.
INGREDIENSER
Lagkagebunde
- 3 æg
- 120 g sukker
- 100 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
Chokoladeganache
- 3 dl piskefløde
- 50 g honning
- 190 g Valrhona Guanaja 70%
- Ca. 2 dl hindbærmarmelade
Glasur
- 100 g flormelis
- 1 spsk. kakaopulver
- 2 spsk. kogende vand
Pynt
- 2 dl piskefløde
- 100 g marcipan
- 5 marcipanroser
- 5 marcipanblade
FREMGANGSMÅDE
Lagkagebunde:
Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 min. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen, uden at luften røres ud.
Fordel dejen i en springform, ca. 25 cm i diameter, beklædt med bagepapir, og bag bunden ved 175 grader på nederste rille i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
Tag bunden ud og køl af, før den deles i tre lige store dele med en stor, skarp brødkniv.
Ganache:
Kom fløde og honning i en gryde, og varm op til kogepunktet. Honningen skal smelte. Afkøl fløden en smule.
Smelt chokoladen i en anden skål ved svag varme. Hæld 1/3 af fløden i chokoladen, og rør cremen sammen, så den bliver tyk. Gentag med endnu 1/3 af fløden. Til sidst hældes resten af fløden i, og cremen røres til en blank og smørbar konsistens.
Stil cremen i køleskabet i ca. 30 min., til den er arbejdsklar.
Læg en lagkagebund på et kagefad, smør halvdelen af hindbærmarmeladen på bunden, og top med halvdelen af ganachen. Læg en lagekagebund over, og smør med resten af hindbærmarmeladen. Fordel resten af ganachen over, og læg den sidste lagkagebund på.
Rør flormelis med kakaopulver og vand til en glasur. Dekorér kagens øverste lag.
Rul marcipanen ud til et bånd, der er lige så bredt, som kagen er høj. Kom marcipanbåndet rundt om kagen.
Pisk fløden til skum. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle, og pynt kagens top, der hvor glasuren møder marcipanbåndet. Pynt med marcipanroser og -blade.

Pink pavlova-lagkage
Tid: 20 min. + bagetid og tid til afkøling
Til: 5 kager (10 marengsreder)Mere tøset kan det næsten ikke blive. Pink, syndig og lige tilpas skrøbelig.
INGREDIENSER
Marengs
- 1 ½ dl pasteuriserede æggehvider (3 stk)
- ¾ tsk hvidvinseddike
- 250 g sukker
- 2-3 dråber rød frugtfarve
Fyld
- Jordbærmarmelade
- ½ l piskefløde
- Chokoladespåner
- Kandiserede violer
FREMGANGSMÅDE
Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast. Tilsæt rød farve – et dryp ad gangen – og rør rundt, så massen bliver lyserød.
Fordel marengsmassen i 10 cirkler på ca. 10 cm i diameter på to bageplader med bagepapir. Bag marengsbundene ved 100 grader 1 time, til de føles faste og tørre.
Afkøl marengsbundene, og pisk fløden til flødeskum.
Læg lagvis en bund, jordbærmarmelade, flødeskum og bund. Pynt med flødeskum, chokoladespåner og kandiserede violer.
Tip! Læg kagerne sammen 1 times tid før servering, og opbevar dem på køl. Så bliver de endnu bedre.