Tid: 20 min. + 2 x 30 min. hævetid + 18 min. bagetid.
Til ca. 15 horn.
Ingredienser
- 200 g grønne grøntsager, f.eks. grønkål, spinat, grønne ærter eller sojabønner
- 3 dl vand
- 50 g gær
- 2 spsk chiafrø
- 2 spsk olivenolie
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk stødt anis
- 2 dl groft rugmel
- 300 g hvedemel
Pynt
- Frø, f.eks. sorte eller lyse sesamfrø, solsikkefrø eller græskarkerner
Fremgangsmåde
Blend grøntsagerne med 1 dl vand. Varm 2 dl vand til 37 grader, og opløs gæren heri. Tilsæt den blendede grøntsagsmasse, chiafrø, olie, salt, anis, rugmel og hvedemel. Gem ca. 1/2 dl hvedemel til udrulning.
Ælt dejen på et meldrysset bord i cirka 10 minutter, og lad den hæve tildækket i skålen i 30 minutter.
Læg dejen på et meldrysset bord, rul den ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm, og skær den ud i 15 lige store stykker. Rul hvert stykke sammen til et horn, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand, drys med frø, og lad hornene efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader, og bag hornene midt i den varme ovn i 18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 72.