Opskrift på grønne proteinhorn
© Per Ranung / AOM

Sådan laver du de lækreste, grønne proteinhorn

Når du bruger resterne af middagens grønne grøntsager i dejen, får du et sundt, saftigt bagværk med ekstra proteiner

8. marts 2017 af Gunilla von Heland

Tid: 20 min. + 2 x 30 min. hævetid + 18 min. bagetid.

Til ca. 15 horn. 

Ingredienser

  • 200 g grønne grøntsager, f.eks. grønkål, spinat, grønne ærter eller sojabønner
  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk stødt anis
  • 2 dl groft rugmel
  • 300 g hvedemel 

Pynt

  • Frø, f.eks. sorte eller lyse sesamfrø, solsikkefrø eller græskarkerner 

Fremgangsmåde

Blend grøntsagerne med 1 dl vand. Varm 2 dl vand til 37 grader, og opløs gæren heri. Tilsæt den blendede grøntsagsmasse, chiafrø, olie, salt, anis, rugmel og hvedemel. Gem ca. 1/2 dl hvedemel til udrulning.

Ælt dejen på et meldrysset bord i cirka 10 minutter, og lad den hæve tildækket i skålen i 30 minutter.

Læg dejen på et meldrysset bord, rul den ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm, og skær den ud i 15 lige store stykker. Rul hvert stykke sammen til et horn, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand, drys med frø, og lad hornene efterhæve tildækket i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader, og bag hornene midt i den varme ovn i 18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 72. 

Du vil (garanteret) også kunne lide