Tid: 15 min. + 1 time og 20 min. bagetid.
Æblet giver brødet den skønne konsistens. Har du ikke chiafrø, kan de erstattes med hørfrø.
Ingredienser
- 2 dl speltmel
- 1 dl fint rugmel
- 3 dl hvedemel
- 2 dl fiber-havregryn
- 2 tsk natron
- 1 tsk salt
- 1/2 dl chiafrø
- 1/2 dl solsikkefrø
- 1 dl grofthakkede valnødder
- 5 dl yoghurt 3%
- 1 spsk olivenolie
- 3 spsk honning
- 1 stort syrligt æble
Pynt
- 1 lille æble
- Ca. 8 valnødder
- Hvedemel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader. Bland alle tørre ingredienser i en skål, og tilsæt yoghurt, olie, honning og det store æble revet. Rør sammen, til blandingen er jævn.
Beklæd en aflang 1 1/2-liters form med bagepapir, og læg dejen heri. Udkern det lille æble, og skær det i tynde skiver. Læg æbleskiver og valnødder på brødet, og drys med lidt mel.
Stil formen på en bageplade nederst i ovnen, og bag brødet ca. 1 time og 20 minutter. Det skal have en kernetemperatur på 98 grader. Hvis æbleskiverne og valnødderne på toppen begynder at tage for meget farve, kan du dække brødet til med bagepapir.
Lad brødet køle af i formen 5 minutter, før du tager det ud og fortsætter afkølingen på en rist – helst tildækket.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 72