Opskriften giver cirka 14 stk. brownies, når kagen er skåret ud.
Ingredienser
- 100 g valnøddekerner
- 250 g Valrhona Guanaja (eller anden 70% chokolade)
- 135 g smør
- 5 mellemstore æg
- 380 g sukker
- 65 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk havsalt
- 2 spsk kakaopulver
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 170° varmluft.
Hak valnødderne groft, og stil dem til side.
Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad.
Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-/smørblanding i æggene med en gummidejskraber.
Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem.
Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i dejen.
Hæld dejen i en bradepande (24 x 24 cm) beklædt med bagepapir.
Bag brownien i ca. 40 minutter. Den skal – som de fleste chokoladekager – tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den.
Afkøl kagen i formen, og skær den ud i 12-14 brownies.
Tip!
Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.
Opskriftskilde: Meyers.dk