Bag en til hver – så bliver der ikke kamp om de store stykker, men kun om eventuelle overskydende kager.
Tid: 25 min. + 15 min. ovntid
Til: 4-6 tarteletter afhængigt af ønsket størrelse
- 3 dl hvedemel (180 g)
- 150 g smør
- 2 spsk sukker
- 1 tsk stødt ingefær
- 1-2 spsk iskoldt vand
Fyld:
- 300 g friske jordbær
- 1 spsk sukker
- 1 spsk Maizena
- 1 tsk vaniljesukker
Pensling:
- 1 æg
Tilbehør:
- vaniljeis
- ristede kokosflager
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader. Ælt mel, smør, sukker og stødt ingefær sammen. Tilsæt vand, og saml hurtigt massen til en dej.
- Del dejen i 4-6 stykker. Rul hvert stykke ud mellem to stykker bagepapir. Bundene skal være ca. 12 cm i diameter. Er dejen for blød, så læg den på køl. Fordel tarteletterne på en bageplade med papir.
- Fyld: Nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland dem med sukker, Maizena og vaniljesukker.
- Pensling: Placér fyldet midt på bundene, og efterlad ca. 3 cm rundt om. Rul en kant af dejen i siderne. Pensl kanterne med æg.
- Bag tarteletterne ca. 15-20 minutter, til de er gyldenbrune. Dæk dem med alufolie, hvis de er ved at blive for mørke.
- Servér tarteletterne lune eller kolde med en god klat vaniljeis og ristede kokosflager.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 2. juni 2022.

Vupti, så fik tarteletter om muligt en endnu højere placering på vores liste over livretter.© Lisa Björner