Jordbærkage og jordbær, jordbær, jordbær
Tarteletter er også uovertrufne i det søde køkken.© Lisa Björner

Jordbærtarteletter med vaniljeis

Elsker du også tarteletter som os? Så vil du elske de her – de sødeste dessert-versioner!

2. maj 2023 af Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman

Bag en til hver – så bliver der ikke kamp om de store stykker, men kun om eventuelle overskydende kager.

Tid: 25 min. + 15 min. ovntid
Til: 4-6 tarteletter afhængigt af ønsket størrelse


  • 3 dl hvedemel (180 g) 
  • 150 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk stødt ingefær 
  • 1-2 spsk iskoldt vand

Fyld:

  • 300 g friske jordbær 
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk Maizena
  • 1 tsk vaniljesukker

Pensling:

  • 1 æg

Tilbehør:

  • vaniljeis
  • ristede kokosflager

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt mel, smør, sukker og stødt ingefær sammen. Tilsæt vand, og saml hurtigt massen til en dej.
  2. Del dejen i 4-6 stykker. Rul hvert stykke ud mellem to stykker bagepapir. Bundene skal være ca. 12 cm i diameter. Er dejen for blød, så læg den på køl. Fordel tarteletterne på en bageplade med papir.
  3. Fyld: Nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland dem med sukker, Maizena og vaniljesukker.
  4. Pensling: Placér fyldet midt på bundene, og efterlad ca. 3 cm rundt om. Rul en kant af dejen i siderne. Pensl kanterne med æg.
  5. Bag tarteletterne ca. 15-20 minutter, til de er gyldenbrune. Dæk dem med alufolie, hvis de er ved at blive for mørke.
  6. Servér tarteletterne lune eller kolde med en god klat vaniljeis og ristede kokosflager.


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 2. juni 2022.

Jordbærkage og jordbær, jordbær, jordbær
Vupti, så fik tarteletter om muligt en endnu højere placering på vores liste over livretter.© Lisa Björner

Du vil (garanteret) også kunne lide