20 minutter + bagetid
Til 16 små stykker
INGREDIENSER
- 200 g hvid chokolade 200 g smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 2 tsk vaniljesukker 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Pynt
- 1 bakke jordbær
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 175 grader. Hak chokoladen groft. Smelt halvdelen af chokoladen i en skål over vandbad.
Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljesukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der stadig piskes.
Bland hvedemel med bagepulver og salt, og rør i dejen, til den er ensartet. Tilsæt den smeltede chokolade. Rør dernæst hakket chokolade i.
Fordel dejen i en ildfast form ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. Bag kagen ca. 20 min. Mærk efter med en kødnål, om den er bagt. Kagen skal være løs, men gennembagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
Afkøl kagen, før du skærer den ud. Servér med jordbær.
Tip! Mere crunch? Tilsæt 100 g hakkede valnødder eller mandler.