Hjemmebagt knækbrød er utrolig nemt at lave og alligevel en luksussnack. For at få så mange kostfibre som muligt skal du bruge groft mel og kerner.
Opskriften giver til: 12-15 stk.
Du skal bruge
- 200 g groft speltmel
- 25 g hørfrø
- 25 g græskarkerner
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 1 1/2 dl vand
- 1 æg til pensling
- nigellafrø og hørfrø til drys (kan du ikke få nigellafrø, så brug sesamfrø i stedet)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Kom speltmel, hørfrø og græskarkerner i en skål. Tilsæt salt og bagepulver. Hæld olien i de tørre ingredienser, og tilsæt dernæst vandet. Ælt dejen sammen, til den er fast og ensartet.
- Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord – uden at dejen bliver for melet – og udstik i 12-15 runde stykker på ca. 8 cm i diameter. Alternativt kan dejen skæres i firkanter, hvis du foretrækker det.
- Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med nigellafrø og hørfrø.
- Bag knækbrødene i ovnen i ca. 20 min. Afkøl knækbrødene på en bagerist. Opbevar dem i en dåse med låg eller i en papirspose.
Tip!
Trænger du til noget sødt, så prøv et stykke knækbrød med en teskefuld marmelade.