Opskrift på hjemmelavet knækbrød
Sprødt, groft og lækkert (med smør!). © Getty Images

Hjemmebagte fuldkornsknækbrød

Sprødt, groft og bare umådeligt lækkert at sætte tænderne i: Vi giver dig opskriften på fuldkornsknækbrød

15. februar 2017 af Lone Kjær

Hjemmebagt knækbrød er utrolig nemt at lave og alligevel en luksussnack. For at få så mange kostfibre som muligt skal du bruge groft mel og kerner. 

Opskriften giver til: 12-15 stk. 

Du skal bruge

  • 200 g groft speltmel
  • 25 g hørfrø
  • 25 g græskarkerner
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 æg til pensling
  • nigellafrø og hørfrø til drys (kan du ikke få nigellafrø, så brug sesamfrø i stedet)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Kom speltmel, hørfrø og græskarkerner i en skål. Tilsæt salt og bagepulver. Hæld olien i de tørre ingredienser, og tilsæt dernæst vandet. Ælt dejen sammen, til den er fast og ensartet. 
  3. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord – uden at dejen bliver for melet – og udstik i 12-15 runde stykker på ca. 8 cm i diameter. Alternativt kan dejen skæres i firkanter, hvis du foretrækker det.
  4. Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med nigellafrø og hørfrø. 
  5. Bag knækbrødene i ovnen i ca. 20 min. Afkøl knækbrødene på en bagerist. Opbevar dem i en dåse med låg eller i en papirspose.

Tip! 

Trænger du til noget sødt, så prøv et stykke knækbrød med en teskefuld marmelade. 

Du vil (garanteret) også kunne lide