Tid: 15 min. + 20 min. ovntid
Opskriften giver til: 10 stykker
Du skal bruge
- 200 g jordbær
- 1 appelsin
- 100 g smør
- 2 dl sukker
- 2 æg
- 2 dl hvedemel
- 1 1/2 tsk bagepulver
Appelsinglasur:
- 1 1/2 dl flormelis
- 1 spsk friskpresset appelsinsaft
Tilbehør:
- flødeskum
Sådan gør du:
- Stil ovnen på 200 grader. Skyl og rens jordbærrene, og del de store i to. Skyl appelsinen godt i lunkent vand. Riv skallen.
- Smelt smøret i en kasserolle. Tag kasserollen af blusset, og tilsæt revet appelsinskal, sukker, æg og mel blandet med bagepulver. Rør det sammen til en glat dej.
- Hæld dejen i en smurt og melet springform på ca. 24 cm i diameter. Stik jordbærrene ned i dejen.
- Bag kagen i den nedre del af ovnen ca. 20 minutter. Lad kagen afkøle lidt.
- Appelsinglasur: Rør flormelis og appelsinsaft til en glat glasur, og zig-zag den ud over kagen.
- Servér lun med en klat flødeskum til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.