Kage med jordbær og appelsinglasur
Nem, frisk og lækker. Kan vi bede om mere?! © Per Ranung /AOM

Formkage med jordbær og appelsinglasur

Supernem rør den hurtigt sammen-kage, som også kan laves med andre typer bær. Som for eksempel hindbær eller blåbær. Og som også kan serveres med creme fraiche

24. juli 2020 af Cecilia Lundin

Tid: 15 min. + 20 min. ovntid

Opskriften giver til: 10 stykker

Du skal bruge

  • 200 g jordbær
  • 1 appelsin
  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 1 1/2 tsk bagepulver

Appelsinglasur:

  • 1 1/2 dl flormelis
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft

Tilbehør:

  • flødeskum

Sådan gør du:

  1. Stil ovnen på 200 grader. Skyl og rens jordbærrene, og del de store i to. Skyl appelsinen godt i lunkent vand. Riv skallen.
  2. Smelt smøret i en kasserolle. Tag kasserollen af blusset, og tilsæt revet appelsinskal, sukker, æg og mel blandet med bagepulver. Rør det sammen til en glat dej.
  3. Hæld dejen i en smurt og melet springform på ca. 24 cm i diameter. Stik jordbærrene ned i dejen.
  4. Bag kagen i den nedre del af ovnen ca. 20 minutter. Lad kagen afkøle lidt.
  5. Appelsinglasur: Rør flormelis og appelsinsaft til en glat glasur, og zig-zag den ud over kagen.
  6. Servér lun med en klat flødeskum til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide