Tid: 25 min. + 30 min. i ovnen
Opskriften giver til: 10 stykker kage
Ingredienser
- 2 dl hvedemel
- 100 g smør
- 1 1⁄2 spsk sukker
- 1 æggeblomme
Fyld:
- 150 g marcipan
- 75 g blødt smør
- 1 æg
- 1 æggehvide
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 æbler (har du æbler i forskellige farver, bliver kagen ekstra pæn)
- 1 dl citronmarmelade (alternativt appelsinmarmelade)
Tilbehør:
- Letpisket flødeskum med vanilje sukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland mel, smør og sukker, tilsæt æggeblommen, og rør, til dejen er ensartet.
- Pres dejen ud i en form på ca. 20 x 28 cm, og stil den på køl, mens fyldet fikses.
- Fyld: Riv marcipanen, og bland den med smørret. Tilsæt æg og æggehvide, og rør, til massen er jævn. Kom kardemomme i, og fordel fyldet over den køleskabskolde dej.
- Skær tre tynde skiver på tværs gennem det ene æble, og fjern kernerne. Udkern også resten af æblet og det andet æble. Skær æblerne i tynde både, stik dem ned i dejen, og læg de tre hele skiver i midten.
- Bag kagen nederst i ovnen 30 minutter, og lad den køle af.
- Smelt marmeladen i en kasserolle eller mikrobølgeovnen, og brug den til at pensle den afkølede kage med.
- Servér med letpisket flødeskum smagt til med vaniljesukker. Uhm...
Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nummer 68.