Brød
© iStock

Dette geniale trick vil bringe liv tilbage til dit tørre brød

Find dit stenhårde franskbrød frem, og læs her, hvordan du nemt og let gør det klar til en plads på morgenbordet

23. oktober 2016 af Nina Abildgaard

Vi elsker tips og tricks, der kan hjælpe os med at få det bedste ud af vores madvarer. Vidste du for eksempel, at både din overskydende pasta og kartoffelmosen fra aftensmaden sagtens kan holde sig et par måneder i fryseren?

Nu er turen kommet til dit franskbrød. Vi har nemlig et nemt og hurtigt trick til, hvordan du bringer livet tilbage til det stenhårde brød, der har ligget på køkkenbordet i et par dage.

Sådan gør du

1. Tænd for det kolde vand, og put dit brød under vandhanen. Kør vandet over brødet, indtil skorpen er gennemblødt, men undgå dog, at den afskårne side af brødet bliver for vådt.

2. Sæt ovnen på 160-170 grader, og læg dit gennemblødte brød ind på resten. Bag i 6-12 minutter, afhængigt af hvor vådt det er (hvis brødet er blevet alt for vådt, kan det godt tage længere end 12 minutter – måske nærmere 20).

Ja, det var egentlig det. Fidusen i dette trick er, at vandet, som skorpen har suget til sig, bliver til damp, når det varmes op. Det er med til at skabe en form for væskebalance i brødets midte, så det bliver dejlig blødt igen, mens varmen fra ovnen gør det sprødt udenpå. 

Du vil (garanteret) også kunne lide