Vafler
Vi siger ja tak til en vaffel. Eller tre.


© Getty Images

Luftige og sprøde vafler

Vafler går aldrig af mode! Så find vaffeljernet frem og server disse luftige, sprøde og velsmagende af slagsen

15. februar 2017 af Jane Hansen

Du skal bruge

  • 2,5 dl. hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 1 æg adskilt i hvide og blomme
  • 25 gram smeltet smør
  • 1 knivspids revet citronskal
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  1. Find vaffeljern og skåle frem
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål
  3. Tag en anden skål og bland mel, natron, salt, sukker og vaniljesukker. Tilsæt kærnemælk, smeltet smør, æggeblommer og citronskal og bland indtil dejen ikke længere klumper.
  4. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
  5. Så er dejen klar til at komme i det varme vaffeljern.
  6. Server vaflerne med flormelis, marmelade, flødeskum, friske bær eller andet sødt, du foretrækker. 

Du vil (garanteret) også kunne lide