Tærtebund


© Creativecommons.org

Derfor skal der vodka i den perfekte tærtebund

Når du skal bage den perfekte tærte, er her et lille trick, de færreste kender ...

19. november 2016 af Rikke Hellerup Madsen

Vodka i dejen? Det lyder meget mærkeligt Men det virker!

Vi er faldet over et livsændrende tærte-fif, der vil få selv den mest stivnakkede svigermor til at bøje sig i støvet og sige: “Den tærte du har bagt; hvad er hemmeligheden?” 

LÆS OGSÅ: Mmm! Servér verdensbedste pæretærte! 

Hvorfor virker den hemmelige ingrediens?

Vodka er svaret ifølge Cooks Illustrated, som kalder tricket 100 % idiotsikkert.

Der er to grunde til, hvorfor vodka virker.

For det første gør væsken dejen mere fugtigt og lettere at arbejde med. For det andet indeholder vodka stoffet ethanol, som har den sideeffekt, at det afholder gluten-proteinet i melet fra at binde, hvilket giver et mere smidigt og mindre tørt slutprodukt.

Og bare rolig – alkoholen fordamper, mens tærten er i ovnen, så du behøver ikke bekymre dig om, at svigermor er lidt bedugget, når hun roser din perfekte tærtebund.

LÆS OGSÅ: Frugttærte helt uden sukker? Denne her sunde sag er en vinder!

Du vil (garanteret) også kunne lide