Kage
Det ser dejligt ud. Ikke? © Tia Borgsmidt

Chokoladekage med mokkatopping

Hver en bid er luksus for chokoladeelskeren. Kagen er fyldig, intens og klæg med en god smag af både chokolade, kaffe og knasende nødder

8. maj 2017 af Lone Kjær

Tid: 25 min. + bagetid.
1 kage med ca. 12 stk.

Ingredienser

  • 120 g smør
  • 60 g kakaopulver
  • 60 g mørk chokolade
  • 200 g brun farin
  • 1 stort æg
  • 60 g hvedemel
  • 1 ¼ dl stærk kaffe
  • 75 g nødder, fx valnødder, hasselnødder og mandler

Espressocreme:

  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk flormelis
  • 3-4 spsk espresso


Pynt:

  • 25 g usaltede pistacie-nødder

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Kom smør, kakaopulver og hakket chokolade i en gryde. Smelt blandingen ved svag varme, og rør, til den er glat og uden klumper.

Tag gryden af varmen, og rør brun farin, æg, hvedemel og afkølet kaffe i dejen. Hak nødderne, og vend dem i dejen. 

Fordel dejen i en springform foret med bagepapir, og bag kagen i ovnen ca. 25 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.

Pisk mascarpone med flormelis og espresso til en creme.

Fordel espressocremen på kagen, når den er afkølet, og drys med hakkede pistacienødder.

Tip! 

I stedet for mascarponecreme kan kagen serveres med creme fraiche.

Du vil (garanteret) også kunne lide