Tid: 25 min. + bagetid.
1 kage med ca. 12 stk.
Ingredienser
- 120 g smør
- 60 g kakaopulver
- 60 g mørk chokolade
- 200 g brun farin
- 1 stort æg
- 60 g hvedemel
- 1 ¼ dl stærk kaffe
- 75 g nødder, fx valnødder, hasselnødder og mandler
Espressocreme:
- 250 g mascarpone
- 2 spsk flormelis
- 3-4 spsk espresso
Pynt:
- 25 g usaltede pistacie-nødder
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader. Kom smør, kakaopulver og hakket chokolade i en gryde. Smelt blandingen ved svag varme, og rør, til den er glat og uden klumper.
Tag gryden af varmen, og rør brun farin, æg, hvedemel og afkølet kaffe i dejen. Hak nødderne, og vend dem i dejen.
Fordel dejen i en springform foret med bagepapir, og bag kagen i ovnen ca. 25 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
Pisk mascarpone med flormelis og espresso til en creme.
Fordel espressocremen på kagen, når den er afkølet, og drys med hakkede pistacienødder.
Tip!
I stedet for mascarponecreme kan kagen serveres med creme fraiche.