Bund
100 g mørk chokolade 100 g smør
2 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
2æg
2 spsk fløde
1 1⁄2 dl hvedemel
1 spsk kakaopulver
Hindbærmousse
reven skal af 1 citron, saft af 1⁄2 citron
3⁄4 dl sukker
400 g flødeost naturel
4 blade husblas
1⁄2 dl koncentreret hindbærsaft
2 1⁄2dl fløde
200 g frosne hindbær
Hindbærfrosting
2 dl kold fløde
125 g kold mascarpone
3⁄4 dl flormelis
1 dl hindbærmarmelade
Pynt
slikæg i pastelfarver
1⁄2 dl friske hindbær
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 175 grader.2. Bund: Hak chokoladen fint. Smelt smørret med chokoladen. Fjern blandingen fra varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og derefter æggene et ad gangen. Hæld fløde i, sigt hvedemel og kakao i.
3. Fordel dejen i en smurt springform, ca. 24 centimeter i diameter. Beklæd med bagepapir. Bag 15- 17 minutter midt i ovnen. Bunden skal være lidt svampet i midten, når den tages ud. Og køles af.
4. Hindbærmousse: Skyl citronen, og riv skallen. Pisk flødeost, citronskal og sukker til en glat masse. Læg husblassen i blød 10 minutter.
5. Varm hindbærsaften op ved svag varme. Kram vandet af husblassen, og opløs den i den lune saft. Tilsæt citronsaft, og hold øje med, at konsistensen bliver mousset.
6. Pisk fløden luftig. Rør hindbærsaften med flødeosten, og tilsæt de næsten optøede hindbær. Vend forsigtigt flødeskummet i. Fordel det hele i formen med bunden, og stil på køl mindst 4 timer.
7. Hindbærfrosting: Pisk fløde, mascarpone og flormelis luftigt. Vend marmeladen i. Fyld frost- ingen på en sprøjtepose, og sprøjt et fint mønster med frostningen. Dekorér med æg og hindbær.
Artiklen er bragt i Magasinet Liv d. 7. april, 2022.